Brouwkunde: verschil tussen versies
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
(4 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven) | |||
Regel 1: | Regel 1: | ||
{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" | |||
|- | |||
| style="width: 33%; text-align: left;" | | |||
| style="width: 33%; text-align: center;" | '''[[Brouwkunde]]''' (1745) ''door [[Wouter van Lis]]'' | |||
| style="width: 33%; text-align: right;" | [[Brouwkunde/Dedicatie|''Dedicatie'']] → | |||
|- | |||
|} | |||
<div style="max-width: 33em; text-align: justify; margin: 0 auto;"> | |||
<pages index="Brouwkunde.djvu" from=2 to=2 /> | |||
<pages index="Brouwkunde.djvu" from= | |||
< | <center> | ||
{| style="background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" | |||
|- | |||
! Inhoud | |||
|- | |||
| | |||
*[[Brouwkunde/Dedicatie|''Dedicatie'']] | |||
*[[Brouwkunde/Opdragt|Opdragt.]] | |||
*[[Brouwkunde/Voorrede|Voorrede.]] | |||
*[[Brouwkunde/Gedicht|''Gedicht'']] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 1|Hoofddeel 1. <span style="font-size: small;">Van de Brouwery, en Moutery, en derzelver toebehoren.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 2|Hoofddeel 2. <span style="font-size: small;">Van het Brouwen in’t gemeen.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 3|Hoofddeel 3. <span style="font-size: small;">Van het Brouwen van verſcheide ſoorten van Bier in het byzonder.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 4|Hoofddeel 4. <span style="font-size: small;">Door welke dingen het Bier meer ſmaak en geur wordt gegeven.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 5|Hoofddeel 5. <span style="font-size: small;">Welk een tydt des jaars men, om goed Bier te brouwen, verkiezen moet.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 6|Hoofddeel 6. <span style="font-size: small;">Op wat wys het Bier beſt kan bewaart worden.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 7|Hoofddeel 7. <span style="font-size: small;">Hoe men het Bier kan bereiden en ſchoonmaken.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 8|Hoofddeel 8. <span style="font-size: small;">Hoe verandert Bier tot zyn’ vorigen ſtand word gebragt.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Hoofddeel 9|Hoofddeel 9. <span style="font-size: small;">Korte beſchryving van het Bier, deszelfs aart en krachten, en welk Bier het gezondſte is.</span>]] | |||
*[[Brouwkunde/Bladwyzer|Bladwyzer.]] | |||
*[[Brouwkunde/Drukfouten|''Drukfouten'']] | |||
| | |||
|} | |||
</center> | |||
< | </div> | ||
{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" | |||
|- | |||
| style="width: 33%; text-align: left;" | | |||
| style="width: 33%; text-align: center;" | [[#top|↑]] | |||
| style="width: 33%; text-align: right;" | [[Brouwkunde/Dedicatie|''Dedicatie'']] → | |||
|- | |||
|} |
Huidige versie van 12 okt 2015 om 16:13
Brouwkunde (1745) door Wouter van Lis | Dedicatie → |
BROUWKUNDE
OF
VERHANDELING
VAN HET VOORNAAMSTE
DAT TOT EEN
BROUWERY EN MOUTERY
EN HET
BROUWEN EN MOUTEN
BEHOORT;
Alsmede een korte Beſchryving van het
BIER,
DESZELFS HOOFDSTOFFEN, ENZ.
Te ſamen geſtelt door
W. VAN LIS,
Med. Doctor en Brouwer te Rotterdam.
TE ROTTERDAM,
By PHILIPPUS en JAKOBUS LOSEL,
Boekverkoopers op de Hoogſtraat, en op de
Blaak op de hoek van de Nieuweſtraat 1745.
↑ | Dedicatie → |