Schroten

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Versie door Kees (overleg | bijdragen) op 14 nov 2014 om 02:45
Brouwhandleiding
  1. Schoonmaken
  2. Schroten
  3. Maischen
  4. Filteren
  5. Koken
  6. Koelen
  7. Vergisten
  8. Bottelen
  9. Proeven
  10. Etiketteren

Uitvoering

Benodigdheden

Stappenplan

  • Zet alvast het maischwater op het vuur.
  • Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
  • Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
  • Schoot het mout.
  • Stel de molen indien nodig bij.
  • Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!
Schroten van het mout met een boormachine.