Schroten: verschil tussen versies

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Regel 11: Regel 11:


====Stappenplan====
====Stappenplan====
* Zet alvast het maischwater op het vuur.
# Tip: zet alvast het maischwater op het vuur.
* Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
# Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
* Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
# Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
* Schoot het mout.
# Schoot het mout.
* Stel de molen indien nodig bij.
# Stel de molen indien nodig bij.
* Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!
# Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!


[[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]]
[[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]]

Versie van 14 nov 2014 03:03

Brouwhandleiding
  1. Schoonmaken
  2. Schroten
  3. Maischen
  4. Filteren
  5. Koken
  6. Koelen
  7. Vergisten
  8. Bottelen
  9. Proeven
  10. Etiketteren

Uitvoering

Benodigdheden

Stappenplan

  1. Tip: zet alvast het maischwater op het vuur.
  2. Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
  3. Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
  4. Schoot het mout.
  5. Stel de molen indien nodig bij.
  6. Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!
Schroten van het mout met een boormachine.