Bijdragen van Kees
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
- 17 dec 2014 22:22 wijz gesch +900 N Pagina:Brouwkunde.djvu/64 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Gerſt wierden gemaakt, welke men in plaats van Wyn gebruikte; dit getuigt ''Diodorus Siculus Lib. I.'' alwaar hy onder anderen zegt, dat ter plaatſe daar de Wy...' laatste wijziging
- 17 dec 2014 22:18 wijz gesch +844 N Pagina:Brouwkunde.djvu/63 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:x-large">IX. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Korte beſchryving van het Bier, deszelfs aart en krachten, en welk...'
- 4 dec 2014 15:30 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/128 laatste wijziging
- 4 dec 2014 15:27 wijz gesch +1.791 N Pagina:Brouwkunde.djvu/128 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:large"> <span style="font-size:x-large">BLADWYZER</span><br> DER<br> <span style="font-size:x-large">HOOFDZAKEN</span><br> In dit...'
- 4 dec 2014 15:01 wijz gesch +728 N Pagina:Brouwkunde.djvu/127 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '# Al dat tot het brouwen van Bier wordt gebruikt, moet wel gereinigt zyn. # Het Water, daar men mede beſlaat, moet noch te beet, noch te kout zyn. # Het Mout moet...'
- 4 dec 2014 14:56 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/3 →Geen tekst laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:55 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/59 →Geen tekst laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:55 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/59 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ''
- 4 dec 2014 14:54 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/62 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'maar meeſt altyd zuur worden. Om zuurachtig Bier te verbeteren, doet men op het zelve eenige ponden geſtooten ''Bolus Armena'', wanneer men het zoo lang laat legg...'
- 4 dec 2014 14:50 wijz gesch +898 N Pagina:Brouwkunde.djvu/61 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'is by gedaan; dit Bier loopt gevaar van zuur te zullen worden, zoo het niet by tyds word verbetert, het een geſchied met eenige handen vol beſte ''Hopbellen'' en...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:46 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/60 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dan eens getoont hebbe, datgene komt te verliezen, het geen het goed moet houden. Dit Bier nu zoo geeſtryk niet zynde, en voor de tweedemaal in fermentatie komende...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:42 wijz gesch +806 N Pagina:Brouwkunde.djvu/58 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p>Nog zyn’er die het Bier ſchoon maken met ''Slym van Spekwortel'', als ook met zuiver zand, dog van al de genoemde bereidzels is dat van ''Viſchlym'' gemaakt...'
- 4 dec 2014 14:37 wijz gesch +832 N Pagina:Brouwkunde.djvu/57 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'die by dit ''Bereidzel'' een kan of meer ''Brandewyn'' of ''Moutwyn'' doen: Het wordt als de vorige bereidzels gebruikt. ''Gummi Arabicum'', waaruit deze Gom druip...'
- 4 dec 2014 14:33 wijz gesch +894 N Pagina:Brouwkunde.djvu/56 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een vat of voeder word gedaan, en wel doorgeſlagen. Men wil dat dit ''Bereidzel'' het Bier langſaam maar Cryſtal ſchoon doet ſtryken, indien het op Bier word g...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:29 wijz gesch +900 N Pagina:Brouwkunde.djvu/55 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'kruiken wel bewaart, en om het Bier mede te bereiden, gebruikt. ''Decoctie van Galnoten'': Dezelve word dus gemaakt; men neemt drie pond geſtooten ''blaauwe Galno...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:23 wijz gesch +866 N Pagina:Brouwkunde.djvu/54 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Wyn, hoe goed die zyn mag, zullen nog het oog nog de ſmaak voldoen, indienze niet doorſchynend klaar en zonder droezem bezet zyn; zoo heeft men, voorlangen tyd, m...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:18 wijz gesch +821 N Pagina:Brouwkunde.djvu/53 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p> Daar zyn’er, die op het Bier, dat zy willen bewaren, eenige handen ''beſte Tarw'', eenige ponden ''Ongel'', of eenige ''Eijeren'' doen; dan 't is te verwon...'
- 4 dec 2014 14:05 wijz gesch +846 N Pagina:Brouwkunde.djvu/52 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en de Fermentatie met zoodanig een geweldt geſchiedt, dat het Bier daar door van zyne fyne vlugge zout en oliedeelen word berooft, welke het goed moeten maken en h...'
- 4 dec 2014 14:02 wijz gesch +815 N Pagina:Brouwkunde.djvu/51 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:x-large">VI. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Op wat wys het Bier beſt kan bewaart worden. </span> </center> <s...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:57 wijz gesch +872 N Pagina:Brouwkunde.djvu/50 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'vyf laatſtgenoemde maanden bereidt, en ‘t is te verwonderen, dat bier, in gemelden tydt gebrouwen, langer dan vier dagen goed blyve, zoo dat het een mondigen ſm...'
- 4 dec 2014 13:54 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/41 →Proefgelezen
- 4 dec 2014 13:53 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/40 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:51 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/39 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:50 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/38 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:48 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/37 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:45 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/36 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:43 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/35 →Proefgelezen
- 4 dec 2014 13:42 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/34 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:39 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/33 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:37 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/32 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:35 wijz gesch −2 Pagina:Brouwkunde.djvu/31 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:33 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/30 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:31 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/29 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:43 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/44 laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:43 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/43
- 2 dec 2014 22:42 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:41 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:41 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:40 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39
- 2 dec 2014 22:38 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39
- 2 dec 2014 22:37 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:36 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39
- 2 dec 2014 22:34 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/29
- 2 dec 2014 22:34 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/33
- 2 dec 2014 22:30 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/28 →Proefgelezen
- 2 dec 2014 22:27 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/27 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:24 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/26 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:22 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/25 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:19 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/24 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:16 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/23 →Proefgelezen laatste wijziging