Bijdragen van Kees
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
- 13 okt 2015 04:36 wijz gesch +1.002 N De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Inleiding Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''De Bierbrouwer''' (1799) ''door...'
- 13 okt 2015 04:32 wijz gesch +31 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/93
- 13 okt 2015 04:32 wijz gesch +34 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/92
- 13 okt 2015 04:30 wijz gesch +1.002 N De Bierbrouwer/De Mouterij Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''De Bierbrouwer''' (1799) ''door...' laatste wijziging
- 13 okt 2015 04:26 wijz gesch +928 N De Bierbrouwer/De Bierbrouwer Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''De Bierbrouwer''' (1799) ''door...' laatste wijziging
- 13 okt 2015 04:23 wijz gesch +12 De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Toewijing laatste wijziging
- 13 okt 2015 04:23 wijz gesch +100 De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Toewijing
- 13 okt 2015 04:22 wijz gesch −71 De Bierbrouwer
- 13 okt 2015 04:20 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/72 →Geen tekst laatste wijziging
- 13 okt 2015 04:19 wijz gesch +293 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/71 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size: large">DE</span> <span style="font-size: x-large">MOUTERIJ,</span> <span style="font-size: large">OF EENE VOLLEDIGE BESCHRIJ-<br...'
- 13 okt 2015 04:14 wijz gesch −1 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/1
- 13 okt 2015 04:05 wijz gesch +133 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/94
- 13 okt 2015 04:03 wijz gesch +132 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/93
- 13 okt 2015 04:02 wijz gesch +134 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/92
- 13 okt 2015 03:55 wijz gesch 0 Index:De Bierbrouwer.djvu laatste wijziging
- 13 okt 2015 03:55 wijz gesch +6 Index:De Bierbrouwer.djvu
- 13 okt 2015 03:49 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/100 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13 okt 2015 03:49 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/99 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13 okt 2015 03:49 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/98 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13 okt 2015 03:48 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/97 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13 okt 2015 03:48 wijz gesch 0 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/96 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13 okt 2015 03:48 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/96 →Onvolledig
- 13 okt 2015 03:46 wijz gesch +38 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/94
- 13 okt 2015 03:41 wijz gesch +863 N De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Toewijing Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''De Bierbrouwer''' (1799) ''door...'
- 13 okt 2015 03:37 wijz gesch 0 De Bierbrouwer
- 13 okt 2015 03:35 wijz gesch +883 N De Bierbrouwer Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | style="width: 33%; text-align: left;" | | style="width: 33%; text-align: center;"...'
- 13 okt 2015 03:29 wijz gesch +397 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/94 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size: large;">TWEEDE AFDEELING.</span> </center> {| width=100% |- | ''Beſchrijving van eene beste Eeſt.'' | style="text-align: righ...'
- 13 okt 2015 03:26 wijz gesch +7 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/92
- 13 okt 2015 03:25 wijz gesch +1.281 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/93 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size: large;">DERDE AFDEELING.</span> </center> {| width=100% |- | ''Over de beste wijze van Bronnen.'' | style="text-align: right;"...'
- 13 okt 2015 03:15 wijz gesch +1.308 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/92 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size: xx-large;">INHOUD.</span> <span style="font-size: large;">DE BIERBROUWER.</span> </center> {| width=100% |- | INLEIDING. | sty...'
- 13 okt 2015 02:56 wijz gesch −4 Index:De Bierbrouwer.djvu
- 13 okt 2015 02:55 wijz gesch −12 Index:De Bierbrouwer.djvu
- 13 okt 2015 02:54 wijz gesch +16 Index:De Bierbrouwer.djvu
- 13 okt 2015 02:52 wijz gesch +1 Index:De Bierbrouwer.djvu
- 13 okt 2015 02:51 wijz gesch −3 Index:De Bierbrouwer.djvu
- 13 okt 2015 02:48 wijz gesch +621 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/8 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'vertrouwe, dat Gij mijne moeijelijke onderneming wel met een blijk van Uw welgevallen verwaardigen zult. De Oppeſte Beſtuurder der waereld drukke het zegel Zijne...' laatste wijziging
- 13 okt 2015 02:43 wijz gesch +1.116 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/7 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'het taaist geduld, ware‚ mijne onderneming zo ſpoedig afgebroken als aangevangen geweest. Ten laatſten echter ſmaakte ik het genoegen het Eerſte Stuk, de ''I...' laatste wijziging
- 13 okt 2015 02:38 wijz gesch +1.091 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/6 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'tot verbetering dier bronnen van algemeen beſtaan en geluk; ― eindelijk, opgewekt door het voorbeeld der Franſche Akademisten; aan wier loffelyke vlijt en werkz...' laatste wijziging
- 13 okt 2015 02:31 wijz gesch +806 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/5 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size: xx-large">TOEWIJING</span> <span style="font-size: small">AAN HET</span> VERTEGENWOORDIGEND LIGCHAAM <span style="font-size: sm...'
- 13 okt 2015 02:16 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/4 →Geen tekst laatste wijziging
- 13 okt 2015 02:15 wijz gesch +213 Pagina:De Bierbrouwer.djvu/1
- 13 okt 2015 02:12 wijz gesch +577 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/3 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size: large">DE</span> <span style="font-size: x-large">BIERBROUWER;</span> 0F <span style="font-size: large">VOLLEDIGE BESCHRIJVING</...'
- 13 okt 2015 02:04 wijz gesch +13 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/2 →Geen tekst laatste wijziging
- 13 okt 2015 02:03 wijz gesch +1.145 N Pagina:De Bierbrouwer.djvu/1 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size: x-large">VOLLEDIGE</span><br /> <span style="font-size: xx-large">BESCHRIJVİNG</span> <span style="font-size: small">VAN ALLE</sp...'
- 13 okt 2015 01:42 wijz gesch +277 N Index:De Bierbrouwer.djvu Nieuwe pagina aangemaakt met '{{:MediaWiki:Proofreadpage_index_template |Auteur=Jakobus Buijs |Titel=De bierbrouwer |Jaar=1799 |Uitgever=A. Blussé en Zoon |Bron= |Afbeelding=1 |Pagina's...'
- 13 okt 2015 01:30 wijz gesch 0 N Bestand:De Bierbrouwer.djvu laatste wijziging
- 12 okt 2015 17:49 wijz gesch +275 Hoofdpagina
- 12 okt 2015 16:30 wijz gesch +809 N Brouwkunde/Drukfouten Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:29 wijz gesch +906 N Brouwkunde/Bladwyzer Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:28 wijz gesch 0 Brouwkunde/Hoofddeel 8 laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:27 wijz gesch +899 N Brouwkunde/Hoofddeel 9 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:26 wijz gesch +923 N Brouwkunde/Hoofddeel 8 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...'
- 12 okt 2015 16:25 wijz gesch +938 N Brouwkunde/Hoofddeel 7 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:23 wijz gesch +921 N Brouwkunde/Hoofddeel 6 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:22 wijz gesch +924 N Brouwkunde/Hoofddeel 5 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:21 wijz gesch +939 N Brouwkunde/Hoofddeel 4 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:20 wijz gesch +939 N Brouwkunde/Hoofddeel 3 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:18 wijz gesch +922 N Brouwkunde/Hoofddeel 2 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:15 wijz gesch +897 N Brouwkunde/Hoofddeel 1 Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:13 wijz gesch −64 Brouwkunde laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:13 wijz gesch −64 Brouwkunde/Dedicatie laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:12 wijz gesch −64 Brouwkunde/Opdragt laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:12 wijz gesch −64 Brouwkunde/Voorrede laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:12 wijz gesch +890 N Brouwkunde/Gedicht Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...' laatste wijziging
- 12 okt 2015 16:11 wijz gesch −19 Brouwkunde/Voorrede
- 12 okt 2015 16:10 wijz gesch +951 N Brouwkunde/Voorrede Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...'
- 12 okt 2015 16:09 wijz gesch +947 N Brouwkunde/Opdragt Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...'
- 12 okt 2015 16:07 wijz gesch +20 Brouwkunde
- 12 okt 2015 16:07 wijz gesch +922 N Brouwkunde/Dedicatie Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | colspan="3" style="text-align: center;" | '''Brouwkunde''' (1745) ''door Wo...'
- 12 okt 2015 16:01 wijz gesch +150 Brouwkunde
- 12 okt 2015 15:58 wijz gesch +1.087 Brouwkunde
- 12 okt 2015 15:50 wijz gesch −2 Pagina:Brouwkunde.djvu/63 laatste wijziging
- 12 okt 2015 15:49 wijz gesch +73 Pagina:Brouwkunde.djvu/58 laatste wijziging
- 12 okt 2015 15:48 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/52 laatste wijziging
- 12 okt 2015 15:48 wijz gesch +72 Pagina:Brouwkunde.djvu/53 laatste wijziging
- 12 okt 2015 15:46 wijz gesch +81 Pagina:Brouwkunde.djvu/49 laatste wijziging
- 12 okt 2015 15:45 wijz gesch +82 Pagina:Brouwkunde.djvu/41 laatste wijziging
- 12 okt 2015 15:43 wijz gesch +82 Pagina:Brouwkunde.djvu/35 laatste wijziging
- 12 okt 2015 15:38 wijz gesch +662 Brouwkunde
- 12 okt 2015 14:44 wijz gesch +20 MediaWiki:Common.js laatste wijziging
- 12 okt 2015 14:41 wijz gesch +2 MediaWiki:Common.js
- 12 okt 2015 14:38 wijz gesch +466 MediaWiki:Common.js
- 12 okt 2015 14:07 wijz gesch −19 MediaWiki:Common.js
- 8 okt 2015 17:14 wijz gesch −59 MediaWiki:Proofreadpage pagenum template laatste wijziging
- 8 okt 2015 17:11 wijz gesch +11 MediaWiki:Proofreadpage pagenum template
- 8 okt 2015 16:52 wijz gesch +169 MediaWiki:Common.js Versie 464 van Kees (overleg) ongedaan gemaakt
- 8 okt 2015 16:44 wijz gesch −169 MediaWiki:Common.js
- 8 okt 2015 16:40 wijz gesch +38 MediaWiki:Proofreadpage pagenum template
- 8 okt 2015 16:39 wijz gesch −33 MediaWiki:Proofreadpage pagenum template
- 8 okt 2015 16:38 wijz gesch −5 MediaWiki:Proofreadpage pagenum template
- 8 okt 2015 16:37 wijz gesch +67 MediaWiki:Proofreadpage pagenum template
- 8 okt 2015 16:03 wijz gesch +8 Index:Brouwkunde.djvu laatste wijziging
- 8 okt 2015 16:01 wijz gesch −92 Index:Brouwkunde.djvu
- 8 okt 2015 15:54 wijz gesch +16 MediaWiki:Proofreadpage pagenum template
- 8 okt 2015 15:47 wijz gesch +378 N MediaWiki:Common.js Nieuwe pagina aangemaakt met '→JavaScript die hier wordt geplaatst heeft invloed op alle pagina's voor alle gebruikers: $.getScript( '//wikisource.org/w/index.php?title=MediaWiki:Base.js&ac...'
- 8 okt 2015 14:14 wijz gesch −8 Raad
- 8 okt 2015 12:06 wijz gesch −3 Pagina:Brouwkunde.djvu/127 →Proefgelezen laatste wijziging
- 8 okt 2015 12:03 wijz gesch +40 Pagina:Brouwkunde.djvu/126 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:10 wijz gesch +21 Pagina:Brouwkunde.djvu/127
- 3 okt 2015 19:09 wijz gesch −28 Pagina:Brouwkunde.djvu/98 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:08 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/97 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:07 wijz gesch −17 Pagina:Brouwkunde.djvu/79 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:06 wijz gesch −30 Pagina:Brouwkunde.djvu/78 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:05 wijz gesch +3 Pagina:Brouwkunde.djvu/71 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:05 wijz gesch +28 Pagina:Brouwkunde.djvu/70 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:04 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/69 laatste wijziging
- 3 okt 2015 19:04 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/69
- 3 okt 2015 14:23 wijz gesch +69 Pagina:Brouwkunde.djvu/10 laatste wijziging
- 3 okt 2015 14:22 wijz gesch −84 Pagina:Brouwkunde.djvu/12 laatste wijziging
- 3 okt 2015 14:20 wijz gesch +30 Pagina:Brouwkunde.djvu/9 laatste wijziging
- 3 okt 2015 14:18 wijz gesch −5 Pagina:Brouwkunde.djvu/6 laatste wijziging
- 3 okt 2015 14:17 wijz gesch −41 Pagina:Brouwkunde.djvu/5 laatste wijziging
- 3 okt 2015 14:16 wijz gesch −37 Pagina:Brouwkunde.djvu/5
- 3 okt 2015 14:15 wijz gesch −114 Pagina:Brouwkunde.djvu/4 laatste wijziging
- 3 okt 2015 14:12 wijz gesch −3 Pagina:Brouwkunde.djvu/2 laatste wijziging
- 3 okt 2015 14:11 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/2
- 3 okt 2015 14:10 wijz gesch −48 Pagina:Brouwkunde.djvu/2
- 3 okt 2015 14:01 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/62 laatste wijziging
- 3 okt 2015 13:58 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/50 laatste wijziging
- 3 okt 2015 13:56 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/35
- 3 okt 2015 13:55 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/28 laatste wijziging
- 3 okt 2015 13:54 wijz gesch +7 Pagina:Brouwkunde.djvu/15 laatste wijziging
- 3 okt 2015 13:54 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/14 laatste wijziging
- 3 okt 2015 13:53 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/13 laatste wijziging
- 3 okt 2015 13:53 wijz gesch −6 Pagina:Brouwkunde.djvu/12
- 3 okt 2015 13:51 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/12
- 3 okt 2015 13:51 wijz gesch −7 Pagina:Brouwkunde.djvu/12
- 3 okt 2015 13:51 wijz gesch −102 Pagina:Brouwkunde.djvu/13
- 3 okt 2015 13:50 wijz gesch −8 Pagina:Brouwkunde.djvu/14
- 3 okt 2015 13:50 wijz gesch −94 Pagina:Brouwkunde.djvu/14
- 3 okt 2015 13:50 wijz gesch +6 Pagina:Brouwkunde.djvu/15
- 3 okt 2015 13:49 wijz gesch +101 Pagina:Brouwkunde.djvu/14
- 3 okt 2015 13:48 wijz gesch +101 Pagina:Brouwkunde.djvu/13
- 3 okt 2015 13:48 wijz gesch +99 Pagina:Brouwkunde.djvu/12
- 3 okt 2015 13:28 wijz gesch +1.705 N Pagina:Brouwkunde.djvu/135 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> De Drukfauten, in dit Werkje ingeſlopen, aldus te verbeteren. {| | align="right" | Pag. 3. | align="right" | lin. 11. | en lees &em...' laatste wijziging
- 3 okt 2015 13:08 wijz gesch +1.939 N Pagina:Brouwkunde.djvu/134 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center>T.</center> {| width="100%" | width="80%" | <span style="font-size:3em">T</span>Rifolium Aquaticum. | width="20%" valign="bottom" align="right" | 32 |-...' laatste wijziging
- 3 okt 2015 12:56 wijz gesch +1.693 N Pagina:Brouwkunde.djvu/133 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center>O.</center> {| width="100%" | width="80%" | <span style="font-size:3em">O</span>Leum Caryophyllorum. | width="20%" valign="bottom" align="right" | 30 |-...' laatste wijziging
- 3 okt 2015 12:44 wijz gesch +1.574 N Pagina:Brouwkunde.djvu/132 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center>L.</center> {| width="100%" | width="80%" | <span style="font-size:3em">L</span>Ang Bier. | width="20%" valign="bottom" align="right" | 36. en 43 |- | -...' laatste wijziging
- 3 okt 2015 12:31 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/131 laatste wijziging
- 3 okt 2015 12:30 wijz gesch +1.706 N Pagina:Brouwkunde.djvu/131 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center>G.</center> {| width="100%" | width="80%" | <span style="font-size:3em">G</span>Alanga Minor. | width="20%" valign="bottom" align="right" | 28 |- | Geil...'
- 3 okt 2015 12:15 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/130 laatste wijziging
- 3 okt 2015 12:14 wijz gesch +3 Pagina:Brouwkunde.djvu/130
- 3 okt 2015 12:13 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/130
- 3 okt 2015 12:12 wijz gesch +1.674 N Pagina:Brouwkunde.djvu/130 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '{| width="100%" | width="80%" | Carduus Benedictus. | width="20%" valign="bottom" align="right" | 32 |- | Caſſia Caryophyllata. | align="right" | 28 |- | C...'
- 2 okt 2015 14:54 wijz gesch +11 Index:Brouwkunde.djvu
- 2 okt 2015 14:44 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/1 →Geen tekst laatste wijziging
- 1 okt 2015 16:34 wijz gesch +6 Pagina:Brouwkunde.djvu/129 laatste wijziging
- 1 okt 2015 16:33 wijz gesch +2.095 N Pagina:Brouwkunde.djvu/129 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '{| width="100%" | width="80%" | Bier, oud Luikſch, deszelfs gebruik. | width="20%" valign="bottom" align="right" | 89. en 109 |- | - - dat lang is....'
- 1 okt 2015 16:08 wijz gesch +1.073 N Pagina:Brouwkunde.djvu/126 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'als andere kwalen het volgende Medici- naal Bier, het lichaam alvorens gezui- vert zynde, van een goedt gebruik zyn: {|style="margin: 1em auto 1em auto" | ''...'
- 1 okt 2015 15:52 wijz gesch +1.092 N Pagina:Brouwkunde.djvu/125 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'voor het Scheurbuik kan het volgende met voordeel gebruikt worden, men neemt ’er toe afziedzel van Mout geſchikt om ’er viergulden Bier van te brouwen, en...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:25 wijz gesch +937 N Pagina:Brouwkunde.djvu/124 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'tot den ſteen der Blaas en der Nieren hebben geloof ik dat beſt doen hun van alle meelachtige ſpys te onthouden, en geen Bier dat drabbag is, zoo dat met als...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:22 wijz gesch +984 N Pagina:Brouwkunde.djvu/123 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'tuſſchenruimtens daar het vet is geplaatſt geweeiſt met wei worden opgevult: Dat nu de geeſtryke vochtdrinkers eenigen Steen of Kalkſtoffen in hun lichaam...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:18 wijz gesch +971 N Pagina:Brouwkunde.djvu/122 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een zeer dun vliesje dat zich op de oppervlakte van het bloed gedurig vertoonde. Dit vliesje was niet wel zoo dik als dat men op heete melk die van het vuur ſtaa...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:14 wijz gesch +963 N Pagina:Brouwkunde.djvu/121 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de wei van bet bloedt te verdikken en te verſteenen, gelyk men gemeenlyk door dit volgende experiment wil bewyzen: namentlyk omdat, als men by warm afgetapt blo...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:10 wijz gesch +901 N Pagina:Brouwkunde.djvu/120 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'word gebruikt, minder menſchen den Steen en het Graveel onderhevig zyn. Die het laatſte ſtellen, zeggen dat de ondervinding, heden en overlang, heeft geleert...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:33 wijz gesch +797 N Pagina:Brouwkunde.djvu/119 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'aanrading van Vroedvrouwen en perſoonen geſchiedt, welke gantſch onkundig, zoo omtrent den aart en natuur van het Bier, als der lichamen zyn, waardoor de gebrui...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:30 wijz gesch +887 N Pagina:Brouwkunde.djvu/118 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de ''Peſt'' in- en uitwendig gebruikt, van groot nut kan zyn: Maar ook in de ''Scheikunde'', want zy onder anderen het Koper in ""AErugo'' Spaansgroen, en het L...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:26 wijz gesch +876 N Pagina:Brouwkunde.djvu/117 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''fermentatie'' met warmte in de halfvolle Kuip geheel ophoud, het welk een teeken is dat de Wyn of het Bier in Azyn verandert is. Hoe beter nu de Wyn en het Bi...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:23 wijz gesch +914 N Pagina:Brouwkunde.djvu/116 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de andere halfvol, de halfvolle Kuip dekt men en de volle Kuip laat men Open ſtaan, als deze Kuipen vierentwintig uuren, ook wel langer of korter tydt hebben ge...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:20 wijz gesch +870 N Pagina:Brouwkunde.djvu/115 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het Bredaaſch wit Bier, of dat op zyn Bredaaſch wordt gebrouwen, kan, gelyk het zoete bruine Bier, niet duuren: Het is winderig, en wordt om deszelfs zoeten ſ...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:17 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/114 laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:17 wijz gesch +961 N Pagina:Brouwkunde.djvu/114 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''Roderic. a Caſtro Lib. 4. de morb. mulier. Cap 4.'' zeit: ''Cereviſiae Hamburgienſi ſi Butyrum, Saccharum & panem addas ac leviter coquas vix ullum reperies C...'
- 1 okt 2015 14:12 wijz gesch +938 N Pagina:Brouwkunde.djvu/113 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''melancholicum gignunt ſanguinem: Illa veró jecur excalefaciunt, & cerebrum vlaedunt''. Men moet zich in de zwaarmoedige boven-zyde-buiksziekte van krachtige, di...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:06 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/112 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'ken of ſlappen Azyn veranderen, die zeer weinig van den anderen zullen verſchillen. Dewyl nu het Bier zoo naauw een overeenkomſt met den wyn heeft, zoo moet...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:01 wijz gesch +928 N Pagina:Brouwkunde.djvu/111 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dienen. Men moet weten dat het Bier, dat voor de tweedemaal heeft ''gefermenteert'', zelfs al is het zonder Hop gebrouwen, geheel van aart en natuur is verandert...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:58 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/110 laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:58 wijz gesch +899 N Pagina:Brouwkunde.djvu/110 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''p. 175.'' daarenboven krygtze een' aangenamen zoeten ſmaak, dieze van te voren niet hadt. Mo], alzoo ze met weinig of geen Hop wordt gebrouwen, is zeer bequaa...'
- 1 okt 2015 13:54 wijz gesch +902 N Pagina:Brouwkunde.djvu/109 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '4. Wat den aard, natuur en krachten van het Bier, in het derde Hoofddeel begrepen, aangaat. Bier van Gerſten Mout gebrouwen, is onder allerlei ſoorten van Bier...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:51 wijz gesch +908 N Pagina:Brouwkunde.djvu/108 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Bier van Tarw gebrouwen, ſchoon het niet zeer lang heeft gekookt, en wel is bearbeid, blyft langen tydt onklaar, het voedt ſterk en maakt den buik eenigzints w...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:49 wijz gesch +848 N Pagina:Brouwkunde.djvu/107 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een groote quantiteit Scarley of Baſilicum in plaats van met Hop opgevult, bedwelmt het hoofd. By al het gezeide van de hoedanigheden van het Bier, zou ik byzond...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:46 wijz gesch +876 N Pagina:Brouwkunde.djvu/106 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'wyn niet ongelyk. Dit Bier van zyn moèr wel gezuivert zynde is in de Engelſche ziekte, benevens het gebruik van andere Geneesmiddelen, van groot nut. Zoo dit B...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:43 wijz gesch +920 N Pagina:Brouwkunde.djvu/105 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dat weinig uuren kookt, zoo als het Luikſch Bier is, gelegen. Ten aanzien van de Geſting; Bier dat niet behoorlyk heeft gegeſt, is onaangenaam van reuk en ſm...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:39 wijz gesch +838 N Pagina:Brouwkunde.djvu/104 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Ten aanzien van het water. Uit het gene ik van het water hebbe gezeit, blykt het overvloedig dat de ſoort van water groote verandering het Bier kan toebrengen....' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:37 wijz gesch +807 N Pagina:Brouwkunde.djvu/103 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Mout, Hop en Water gemaakt. Zoo deze drank van het beſte dier dingen is gemaakt en behoorlyk is bearbeidt, ſtrekt het zeer veel menſchen tot een zeer gezonde...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:34 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/102 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '0pdat ik eenige order houde in den aardt, natuur en krachten van het Bier te beſchryven, zal ik my by het volgende bepalen: Eerſtelyk zal ik met een woordt aan...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 01:34 wijz gesch +914 N Pagina:Brouwkunde.djvu/101 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'plaatſen, en van andere plaatſen tot ons worden gevoert veel al zeer hoog worden geacht, het geen ik wel in bedenking wil geven, of dat niet hiervan word vero...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 01:30 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/100 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dat het Bier een zeer gezonde drank is, bequaam om dagelyks gebruikt te worden, vooral voor menſchen die het Noorder gedeelte van den Aardbodem bewoonen. Het B...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 01:27 wijz gesch +849 N Pagina:Brouwkunde.djvu/99 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de ''Sclarea'' onder de Geneesmiddelen, die eigentlyk behooren om de Kramptrekkingen der ingewanden en zenuwachtige deelen te wederſtaan. Nochtans, indien men het...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 16:32 wijz gesch +845 N Pagina:Brouwkunde.djvu/98 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<li>Een vocht eenigſins ziltig ſmakende, en nog naer de ''Scharley'' riekende.</li> <li>Een bruinverwige ſtinkcnde onklare vocht, onaangenaam van ſmaak, zynde...'
- 30 sep 2015 16:26 wijz gesch +18 Pagina:Brouwkunde.djvu/97
- 30 sep 2015 16:26 wijz gesch +820 N Pagina:Brouwkunde.djvu/97 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'van reuk, en het geheele Kruid, zoo bladeren als bloemen , bitter van ſmaak. Noch zyn 'er drie ſoorten van ''Sclarea'', als ''Orvilla Altera'', ''Horminum lute...'
- 30 sep 2015 16:21 wijz gesch +914 N Pagina:Brouwkunde.djvu/96 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'bloem vertoont in zyn beneden deel een ſchelp, het bekertje is, trompetsgewys, met reeten voorzien, in het aanraken kleverig en in vyf krullen omgebogen, waarvan...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 16:15 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/41
- 30 sep 2015 16:14 wijz gesch −10 Pagina:Brouwkunde.djvu/43 laatste wijziging
- 30 sep 2015 16:14 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/42 laatste wijziging
- 30 sep 2015 16:13 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/42
- 30 sep 2015 16:13 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/35
- 30 sep 2015 16:12 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/28
- 30 sep 2015 16:11 wijz gesch +913 N Pagina:Brouwkunde.djvu/95 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'in zich een witverwig merg of zap: Uit de knoopen ſpruiten andere ſteelen, kruisgewys door den anderen gevoegt, waaraan verſcheide bladeren altyd twee tegen...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 15:40 wijz gesch +916 N Pagina:Brouwkunde.djvu/94 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Wat het poel- en ſtilſtaande water aanbetreft, als ook het gebruik van alderhande ſoorten van Water zonder onderſcheid, is niet goed te keuren. Uit al het ge...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 15:36 wijz gesch +850 N Pagina:Brouwkunde.djvu/93 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en verheffing, of in eene brandende Koorts, en onlydelyken dorſt mag men rykelyk koud water te drinken geven, alleenelyk dat het lichaam wel in het vleeſch, wel...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 15:28 wijz gesch +942 N Pagina:Brouwkunde.djvu/92 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''potus non eſt nimium frequentandus, eo quod nervis nocet. tamen hominibus qui ferventibus temperamentis ſive naeura ſive aetate praediti ſunt aquae potio util...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 15:22 wijz gesch +963 N Pagina:Brouwkunde.djvu/91 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de zoodanigen die in alle lichamen en ziektens zonder onderſcheid het gebruik van koud of van warm gemaakt water aanpryzen. ''Foreſtus Lib. 16. Obſerv Schol. 3...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:54 wijz gesch +885 N Pagina:Brouwkunde.djvu/90 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''inſalubris'', de Plant- en boomgewasſchen voordeelig, maar de menſchen, te rykelyk gedronken, ſchadelyk, Uit het gezegde van het ſneeuw en yswater blykt,...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:48 wijz gesch +931 N Pagina:Brouwkunde.djvu/89 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'het we1k in de gebreken vande bovenzyden buiks gezwellen geen zwaarte veroorzaakt, en eindelyk, 't welk deszelfs drinkers een gezonde friſſe verwe geeft. Het...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:41 wijz gesch +982 N Pagina:Brouwkunde.djvu/88 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'even als ware het op het aldernauwkeurigſt door een lekſteen geloopen. En zeid ''Sennertus Lib 4. Inſtit. Cap. 4. part. 1. Optima illa eſt aqua quae & viſu, gu...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:32 wijz gesch +932 N Pagina:Brouwkunde.djvu/87 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'leven, zich daar in ontlaſten, dat doode krengen en andere onnuttigheden, die op de oevers der rivieren liggende, door ſtorm en vloed in dezelven worden opgenom...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:13 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/85 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:13 wijz gesch −4 Pagina:Brouwkunde.djvu/86 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:12 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/82 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:11 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/82
- 30 sep 2015 14:10 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/83 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:10 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/73 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:09 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/74 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:08 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/68 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:08 wijz gesch −5 Pagina:Brouwkunde.djvu/69
- 30 sep 2015 14:06 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/28
- 30 sep 2015 14:03 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/19 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:02 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/20 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:02 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/21 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:01 wijz gesch +6 Pagina:Brouwkunde.djvu/22 laatste wijziging
- 30 sep 2015 14:01 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/21
- 30 sep 2015 14:01 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/20
- 30 sep 2015 14:00 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/19
- 30 sep 2015 14:00 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/18 laatste wijziging
- 30 sep 2015 13:50 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/79
- 30 sep 2015 13:49 wijz gesch +14 Pagina:Brouwkunde.djvu/79
- 30 sep 2015 13:49 wijz gesch +27 Pagina:Brouwkunde.djvu/78
- 30 sep 2015 13:41 wijz gesch +945 N Pagina:Brouwkunde.djvu/86 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> Het ''Revierwater'' komt het naaſte aan het ''Fonteinwater'': Tuſſchen deze wateren is voornamentlyk dit onderſcheit. 1. Dat het Fonteinwater veel a1 door...'
- 30 sep 2015 13:37 wijz gesch +844 N Pagina:Brouwkunde.djvu/85 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'uitleveren, terwyl andere Fonteinen, water, dat het lichaam zeer ſchadelyk is, behouden: Noch vindmen ''Fonteinwater'' dat een ſteenmakende kracht heeft. Het '...'
- 30 sep 2015 13:32 wijz gesch +889 N Pagina:Brouwkunde.djvu/84 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'verſchilt zeer van den anderen. Het ''Regenwater'' dat in het begin van de Lente en in het laatſt van den Herfſt valt is het bequaamſt tot de ''fermentatie'',...' laatste wijziging
- 30 sep 2015 13:29 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/83
- 30 sep 2015 13:28 wijz gesch +905 N Pagina:Brouwkunde.djvu/83 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> ''Dodoneus'' verhaalt dat van ''Hop'', Gras en Selderywortelen en Razynen van hunne karrels gezuivert, met water een afziedzel wordt gemaakt dat het uitvalle...'
- 30 sep 2015 13:21 wijz gesch +886 N Pagina:Brouwkunde.djvu/82 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'van Gigtpyn; wanneer men neemt ſterk gehopt vers Bier, het welk warm gemaakt zynde, maakt men daarin een laplaken, twee of drie dubbelt gevouwen, vochtig; deze...'
- 29 aug 2015 15:53 wijz gesch +884 N Pagina:Brouwkunde.djvu/81 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de eerſte uitbotzelen van de Vlier ’er by doen, het geen niet zonder gevaar geſchiedt, alzoo daardoor dikwyls gevaarlyke buikontlaſtingen van zuiver bloedt...' laatste wijziging
- 29 aug 2015 15:49 wijz gesch +904 N Pagina:Brouwkunde.djvu/80 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'oneindig getal ſteelen en bladeren bezet zyn, waardoor ze zeer veel van heur deugt verliezen, behalven dat deze ſteelen en bladeren het Bier onnut zyn, en weini...' laatste wijziging
- 29 aug 2015 15:44 wijz gesch +927 N Pagina:Brouwkunde.djvu/79 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dik aangebrand riekend vocht. 6. Het geen in de ''Retort'' is overgebleven tot aſch gebrandt, en met warm water tot een looch gemaakt zynde, zal, als men het u...'
- 29 aug 2015 15:40 wijz gesch +879 N Pagina:Brouwkunde.djvu/78 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'By voorbeelt, men Diſtilleere door het ''Balneum Mariae'' drie ponden verſche Hopbellen, van alle ſteelen gereinigt, zoo zal men overhalen tien loot helder na...'
- 29 aug 2015 15:36 wijz gesch −6 Pagina:Brouwkunde.djvu/77 laatste wijziging
- 29 aug 2015 15:36 wijz gesch +851 N Pagina:Brouwkunde.djvu/77 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'deren zyn ruigachtig, hoekig en getant, even als de witte '''Bryonie''' bladeren; de ſteeltjes zyn bruinachtig van verwe; aan de toppen dezer ſteeltjes hangen d...'
- 29 aug 2015 15:16 wijz gesch 0 N Bestand:Flesje 2012-02-28 tripel h.png laatste wijziging
- 26 jul 2015 10:58 wijz gesch +54 MediaWiki:Sidebar
- 21 feb 2015 20:30 wijz gesch 0 MediaWiki:Sidebar
- 21 feb 2015 20:30 wijz gesch +46 MediaWiki:Sidebar
- 21 feb 2015 15:09 wijz gesch +941 N Pagina:Brouwkunde.djvu/76 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'omdat de ''Hop'', in deze kwaal, een heilzaam middel wordt geoordeelt. Voorts word de ''Hop'', ''Lupulus Salictarius'', ''Lupulus primus ſive Sativus'', ''Lupul...' laatste wijziging
- 21 feb 2015 15:01 wijz gesch +874 N Pagina:Brouwkunde.djvu/75 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'zelfs afziedzel nuttig. Nochtans is een ''Infuſie'' van Mout, vooral in Gorgeldranken ruim zoo voordeelig. Voorts maakt men van ''Decoctum Hordei'' en Suiker, he...' laatste wijziging
- 21 feb 2015 14:56 wijz gesch +880 N Pagina:Brouwkunde.djvu/74 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> Wat de ''Maza'' aanbetreft, het is een ſoort van Gerſtenbrood, met water, Melk, Olie, Wyn, Suiker, Honig Amandelen, of andere dingen opgemaakt. ''Galenus''...'
- 21 feb 2015 14:51 wijz gesch +897 N Pagina:Brouwkunde.djvu/73 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'gebakken. Plinius verhaalt, dat de ſlaven, die tot: vermaak van ’t Roomſche Volk in het ſtrydtperk vochten, om datze meeſt a1 Gerſtenbrood aten, ''Hordear...'
- 21 feb 2015 14:38 wijz gesch +5 Raad
- 17 dec 2014 23:03 wijz gesch +843 N Pagina:Brouwkunde.djvu/72 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een oneigentlyke, een gemeene, en een byzondere. Oneigentlyk word ''Ptiſana'' in de Artzenywinkels ''Decoctum Hordei'', afziedzel van Gerſt genaamt. Dit afziedz...' laatste wijziging
- 17 dec 2014 22:57 wijz gesch −2 k Pagina:Brouwkunde.djvu/71
- 17 dec 2014 22:57 wijz gesch +856 N Pagina:Brouwkunde.djvu/71 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '# Een rood zoud ſtinkend vocht, met een weinig oli vermengt. # Een zwarte ſtof in de ''Retort'' overgebleven; deze tot aſch gebrant, geeft door middel van heet...'
- 17 dec 2014 22:52 wijz gesch +755 N Pagina:Brouwkunde.djvu/70 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '# Een min heldere vocht, met eenige zoutachtige ſmaak voorzien. # Een zuur zoutachtig vocht. # Een roodachtig vocht, aangebrand van reuk, ſcherp van ſmaak, waa...'
- 17 dec 2014 22:47 wijz gesch +852 N Pagina:Brouwkunde.djvu/69 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p> De Wintergerſt brengt veel al korter en dikker airen, dan de Zomergerſt voort, hoewel zulks mede al naar het Land, daarze groeit, verandert; voorts is derz...'
- 17 dec 2014 22:41 wijz gesch +878 N Pagina:Brouwkunde.djvu/68 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'nu in drie, vier, zes, of ook wel in acht ryën , (op een getande as gehecht) geſchaart, met lange ſtekende baarden uit de toppen van de dop der toekomende Ger...'
- 17 dec 2014 22:36 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/67 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'op eenige weinige zaken, die van de Gerſt worden gemaakt, te laten volgen. Schoon de Gerſt grooter en kleinder valt, naar de verſcheidenheid van het Land daa...' laatste wijziging
- 17 dec 2014 22:31 wijz gesch +5 k Pagina:Brouwkunde.djvu/66 laatste wijziging
- 17 dec 2014 22:31 wijz gesch +911 N Pagina:Brouwkunde.djvu/66 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p> De aardt en de natuur van het Bier zal men die wel kennen, zoo dient men eenigzints deszelfs hoofdſtoffen, daar het van wordt te zaam geſtelt, kundig te...'
- 17 dec 2014 22:26 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/65 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'door het verachten van den Gerſtenwyn dien van Druiven gemaakt bet te doen afſteken, en buiten kyf zou de Schimpdichter, om deze rede, noch hatelyker hoedanigh...' laatste wijziging
- 17 dec 2014 22:22 wijz gesch +900 N Pagina:Brouwkunde.djvu/64 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Gerſt wierden gemaakt, welke men in plaats van Wyn gebruikte; dit getuigt ''Diodorus Siculus Lib. I.'' alwaar hy onder anderen zegt, dat ter plaatſe daar de Wy...' laatste wijziging
- 17 dec 2014 22:18 wijz gesch +844 N Pagina:Brouwkunde.djvu/63 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:x-large">IX. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Korte beſchryving van het Bier, deszelfs aart en krachten, en welk...'
- 4 dec 2014 15:30 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/128 laatste wijziging
- 4 dec 2014 15:27 wijz gesch +1.791 N Pagina:Brouwkunde.djvu/128 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:large"> <span style="font-size:x-large">BLADWYZER</span><br> DER<br> <span style="font-size:x-large">HOOFDZAKEN</span><br> In dit...'
- 4 dec 2014 15:01 wijz gesch +728 N Pagina:Brouwkunde.djvu/127 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '# Al dat tot het brouwen van Bier wordt gebruikt, moet wel gereinigt zyn. # Het Water, daar men mede beſlaat, moet noch te beet, noch te kout zyn. # Het Mout moet...'
- 4 dec 2014 14:56 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/3 →Geen tekst laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:55 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/59 →Geen tekst laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:55 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/59 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ''
- 4 dec 2014 14:54 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/62 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'maar meeſt altyd zuur worden. Om zuurachtig Bier te verbeteren, doet men op het zelve eenige ponden geſtooten ''Bolus Armena'', wanneer men het zoo lang laat legg...'
- 4 dec 2014 14:50 wijz gesch +898 N Pagina:Brouwkunde.djvu/61 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'is by gedaan; dit Bier loopt gevaar van zuur te zullen worden, zoo het niet by tyds word verbetert, het een geſchied met eenige handen vol beſte ''Hopbellen'' en...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:46 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/60 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dan eens getoont hebbe, datgene komt te verliezen, het geen het goed moet houden. Dit Bier nu zoo geeſtryk niet zynde, en voor de tweedemaal in fermentatie komende...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:42 wijz gesch +806 N Pagina:Brouwkunde.djvu/58 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p>Nog zyn’er die het Bier ſchoon maken met ''Slym van Spekwortel'', als ook met zuiver zand, dog van al de genoemde bereidzels is dat van ''Viſchlym'' gemaakt...'
- 4 dec 2014 14:37 wijz gesch +832 N Pagina:Brouwkunde.djvu/57 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'die by dit ''Bereidzel'' een kan of meer ''Brandewyn'' of ''Moutwyn'' doen: Het wordt als de vorige bereidzels gebruikt. ''Gummi Arabicum'', waaruit deze Gom druip...'
- 4 dec 2014 14:33 wijz gesch +894 N Pagina:Brouwkunde.djvu/56 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een vat of voeder word gedaan, en wel doorgeſlagen. Men wil dat dit ''Bereidzel'' het Bier langſaam maar Cryſtal ſchoon doet ſtryken, indien het op Bier word g...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:29 wijz gesch +900 N Pagina:Brouwkunde.djvu/55 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'kruiken wel bewaart, en om het Bier mede te bereiden, gebruikt. ''Decoctie van Galnoten'': Dezelve word dus gemaakt; men neemt drie pond geſtooten ''blaauwe Galno...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:23 wijz gesch +866 N Pagina:Brouwkunde.djvu/54 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Wyn, hoe goed die zyn mag, zullen nog het oog nog de ſmaak voldoen, indienze niet doorſchynend klaar en zonder droezem bezet zyn; zoo heeft men, voorlangen tyd, m...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 14:18 wijz gesch +821 N Pagina:Brouwkunde.djvu/53 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p> Daar zyn’er, die op het Bier, dat zy willen bewaren, eenige handen ''beſte Tarw'', eenige ponden ''Ongel'', of eenige ''Eijeren'' doen; dan 't is te verwon...'
- 4 dec 2014 14:05 wijz gesch +846 N Pagina:Brouwkunde.djvu/52 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en de Fermentatie met zoodanig een geweldt geſchiedt, dat het Bier daar door van zyne fyne vlugge zout en oliedeelen word berooft, welke het goed moeten maken en h...'
- 4 dec 2014 14:02 wijz gesch +815 N Pagina:Brouwkunde.djvu/51 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:x-large">VI. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Op wat wys het Bier beſt kan bewaart worden. </span> </center> <s...' laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:57 wijz gesch +872 N Pagina:Brouwkunde.djvu/50 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'vyf laatſtgenoemde maanden bereidt, en ‘t is te verwonderen, dat bier, in gemelden tydt gebrouwen, langer dan vier dagen goed blyve, zoo dat het een mondigen ſm...'
- 4 dec 2014 13:54 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/41 →Proefgelezen
- 4 dec 2014 13:53 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/40 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:51 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/39 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:50 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/38 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:48 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/37 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:45 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/36 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:43 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/35 →Proefgelezen
- 4 dec 2014 13:42 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/34 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:39 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/33 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:37 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/32 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:35 wijz gesch −2 Pagina:Brouwkunde.djvu/31 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:33 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/30 →Proefgelezen laatste wijziging
- 4 dec 2014 13:31 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/29 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:43 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/44 laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:43 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/43
- 2 dec 2014 22:42 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:41 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:41 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:40 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39
- 2 dec 2014 22:38 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39
- 2 dec 2014 22:37 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40
- 2 dec 2014 22:36 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39
- 2 dec 2014 22:34 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/29
- 2 dec 2014 22:34 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/33
- 2 dec 2014 22:30 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/28 →Proefgelezen
- 2 dec 2014 22:27 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/27 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:24 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/26 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:22 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/25 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:19 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/24 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:16 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/23 →Proefgelezen laatste wijziging
- 2 dec 2014 22:12 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/22 →Proefgelezen
- 2 dec 2014 22:09 wijz gesch +8 Pagina:Brouwkunde.djvu/21 →Proefgelezen
- 2 dec 2014 22:06 wijz gesch +12 Pagina:Brouwkunde.djvu/20 →Proefgelezen
- 2 dec 2014 22:00 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/19 →Proefgelezen
- 2 dec 2014 21:56 wijz gesch +765 N Pagina:Brouwkunde.djvu/49 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'met wat Suiker vermengt, in het geil doen. <center> <span style="font-size:x-large">V. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Welk een tydt des jaars...'
- 2 dec 2014 21:51 wijz gesch +837 N Pagina:Brouwkunde.djvu/48 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'als daar zyn de ''Scarley'', ''Baſilicum'', ''Meliſſa'' en ''Mentha'', beter na dat het Bier heeft gekookt, by hetzelve worde gedaan; opdat ze te minder van hun...' laatste wijziging
- 2 dec 2014 21:46 wijz gesch +938 N Pagina:Brouwkunde.djvu/47 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'glinſterende, en, in den mond genomen, aangenaam en zoet van ſmaak zyn, dit niet zynde is het aangebrant en van een ſlegt gebruik. Het ''Zoethout'', ''Dulcis Ra...' laatste wijziging
- 2 dec 2014 21:40 wijz gesch +896 N Pagina:Brouwkunde.djvu/46 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'heeft het een zeer zware reuk, maar wel gedroogt, een zoete aangename reuk en ſmaak. Dingen die matig warm zyn, en van ſommigen eenigzints verkoelende worden gea...' laatste wijziging
- 2 dec 2014 21:32 wijz gesch +766 N Pagina:Brouwkunde.djvu/45 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'ſterk, en aangenaam van reuk en ſmaak. De ''Scarley''. Zie bier van breeder in het negende Hoofddeel. De ''Orangieappelſchellen'', deze zyn overgenoeg bekent;...' laatste wijziging
- 2 dec 2014 21:27 wijz gesch +878 N Pagina:Brouwkunde.djvu/44 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> De ''Cardamomum minus'', deze vrugt, waarin het zaad is beſloten, word uit ''Java'', ''Sumatra'', ''Canabor'', en ''Ceilon'' tot ons gebragt, zy is welriekend...'
- 2 dec 2014 21:22 wijz gesch +885 N Pagina:Brouwkunde.djvu/43 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> Onder de heete tel ik de ''Galanga minor'', zynde een wortel welke uit China tot ons gebragt wordt; by de Chineezen wordt ze ''Lavandoa'' genaamt; zy is eenigzi...'
- 2 dec 2014 21:17 wijz gesch +896 N Pagina:Brouwkunde.djvu/42 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en daar door die een byzonderen ſmaak geeft, behalven dat eenige Spyzen, door de bereiding, eenen geheel anderen aart en natuur krygen, dan zy te vooren hadden; ev...'
- 2 dec 2014 21:14 wijz gesch +802 N Pagina:Brouwkunde.djvu/41 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'te keuren is, alzoo het zuur, dat in deze vrugten is, het koper aandoet, waar door iets van het koper in het bier overgaat, dat men ligtelyk in den ſmaak gewaar wo...'
- 2 dec 2014 21:08 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/40 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Nog zou ik verſcheide ſoorten van bieren hier by kunnen voegen, als ''Joopen'', ''Mom'', ''Hond'', ''Garlebiſch'', ''Knieſenak'', en veel andere; maar waar zou...'
- 2 dec 2014 21:03 wijz gesch +853 N Pagina:Brouwkunde.djvu/39 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''Bruinzoet bier'' wordt gemeenelyk met Gelderſche hop matig gezouten, maar zeer lang gekookt, de meeſten brouwen by dit bier boekweit of haver; ook zyn’er die...'
- 2 dec 2014 20:57 wijz gesch +13 Pagina:Brouwkunde.djvu/38
- 2 dec 2014 20:45 wijz gesch +1.139 N Pagina:Brouwkunde.djvu/38 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'geſchiede, zoo zou nogtans het lang koken het gebrek van graan en water eenigzints kunnen bedekken. ''Luikſch bier'' wordt met Luikſche hop gezouten en matig g...'
- 2 dec 2014 20:26 wijz gesch +929 N Pagina:Brouwkunde.djvu/37 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'kleur, en veel minder hot gebruik van zoodanige ''Mol'' voldoen. De kleur en den aangenamen verfriſſchenden ſmaak, welken de ''Mol'' heeft, moet niet door een ''...'
- 2 dec 2014 20:20 wijz gesch +925 N Pagina:Brouwkunde.djvu/36 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'gegeven, als daar zyn ''Mol'', ''Luikſch'' ''Bruinbzitter'', ''Bruinzoet'', ''Bredaas'', ''Azynbier'', en meer andere bieren. ''Mol'', is een ſoort van bier, met...'
- 2 dec 2014 20:15 wijz gesch +850 N Pagina:Brouwkunde.djvu/35 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dikſt, en loopen aan de twee einden ſcheuins af. De vaten, op de ſtellingen gelegt zynde, zet men daar vlooten onder, waarin de geſt word gevangen: de geſt afg...'
- 29 nov 2014 22:16 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/18 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 22:12 wijz gesch +14 Pagina:Brouwkunde.djvu/17 →Proefgelezen laatste wijziging
- 29 nov 2014 22:08 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/16 →Proefgelezen laatste wijziging
- 29 nov 2014 22:06 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/15 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 22:05 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/14 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 22:04 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/13 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 22:02 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/12 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 22:00 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/11 →Proefgelezen laatste wijziging
- 29 nov 2014 21:58 wijz gesch −2 Pagina:Brouwkunde.djvu/10
- 29 nov 2014 21:57 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/10 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 21:53 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/9 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 21:52 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/8 →Proefgelezen laatste wijziging
- 29 nov 2014 21:50 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/7 →Proefgelezen laatste wijziging
- 29 nov 2014 21:47 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/6 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 21:46 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/5 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 21:45 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/4 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 21:44 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/2 →Proefgelezen
- 29 nov 2014 20:31 wijz gesch +923 N Pagina:Brouwkunde.djvu/34 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''gulden bier'' in de kuip heeft, en men wil daar van maken ''zes'', ''vier'' en ''drie gulden bier'', moet men het met den dun aanbrouwen. By voorbeeld, men heeft...'
- 29 nov 2014 20:24 wijz gesch +1.112 N Pagina:Brouwkunde.djvu/33 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'in de ''Geilkuip gebragt, als dan mengt men zoo veel verſche ''geſt'' daar onder, als men nodig oordeelt; dit gedaan zynde laat men her zoo lang ſtaan tot dat he...'
- 29 nov 2014 20:14 wijz gesch +905 N Pagina:Brouwkunde.djvu/32 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Eer nu den Hoppert wordt geloſt laat men gemeenelyk, voor de derdemaal, kokent water in de werkkuip loopen, en men beärbeit het meel als in de vorige reizen; dan...'
- 29 nov 2014 20:10 wijz gesch +897 N Pagina:Brouwkunde.djvu/31 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'zal blyken. Wanneer dit bier, dat men ''Hoppert'' noemt, gekookt is, pompt men het op den ''losbak''. Men moet weten dat in den onderbak van de werkkuip, en in de k...'
- 29 nov 2014 20:05 wijz gesch +927 N Pagina:Brouwkunde.djvu/30 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'het meel, beſlagen zynde, wagt men tot het water koke, wanneer men zoo veel by het beſlag laat loopen, als men noodig oordeelt, terwyl intuſſen eenige, met roer...'
- 29 nov 2014 20:01 wijz gesch +1 k Pagina:Brouwkunde.djvu/29
- 29 nov 2014 20:01 wijz gesch +798 N Pagina:Brouwkunde.djvu/29 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size:large"> <span style="font-size:x-large">II. HOOFDDEEL.</span><br> VAN HET<br> <span style="font-size:xx-large">BROUWEN</span><br> IN...'
- 29 nov 2014 20:00 wijz gesch +1 k Pagina:Brouwkunde.djvu/16
- 29 nov 2014 18:44 wijz gesch +689 N Pagina:Brouwkunde.djvu/28 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'daar het zeker een ''Scheikunſtig werk'' is, waarin niet weinig te onderzoeken en waar te nemen is. Dat het brouwen een ſcheikunſtig werk is, blykt hier uit, dat...'
- 29 nov 2014 18:40 wijz gesch +932 N Pagina:Brouwkunde.djvu/27 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''ondergaſten'' zyn, onder deze laatſte behoren ook de ''kelderknegt'' en ''Sleper'', deze alle ſtaan onder den ''Kapitein'', die zoo veel als meeſtersknegt is;...'
- 29 nov 2014 18:35 wijz gesch +908 N Pagina:Brouwkunde.djvu/26 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een ſteenen muur in dezelven komt, is het beſt dat die mede met hout bekleedt worde. De ''Rosmolen:'' Het is niet volſtrekt noodtzakelyk dat een Brouwery een ''...'
- 29 nov 2014 18:29 wijz gesch +912 N Pagina:Brouwkunde.djvu/25 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '(het ''eeſtkleedt'' genaamt) is geſpreit; boven op dit kleet ligt het graan, om te droogen, terwyl het boven rondom den Eeſt met een hout beſchot of steenen muu...'
- 29 nov 2014 18:06 wijz gesch +921 N Pagina:Brouwkunde.djvu/24 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> De ''Denning'' is een lugtige zolder, daar de wind, als het noodig is, kan door blazen, met een vloer van ruwe onverglaasde tegelen, even als de ''Moutvloer'',...'
- 29 nov 2014 18:01 wijz gesch +892 N Pagina:Brouwkunde.djvu/23 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'De ''Moutvloer'' is van onverglaasde tegelen gemaakt, op deze word het geweekte graan, op een of meer hoopen gezet, waarop het zoo lang moet blyven ſtaan, tot da...'
- 29 nov 2014 17:55 wijz gesch +851 N Pagina:Brouwkunde.djvu/22 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> De ''Graanzolders'' moeten verſcheiden zyn, om allerlei ſoorten van graan op te kunnen leggen, want meeſt al de ſoorten van graan, zyn bequaam om te Mouten;...'
- 29 nov 2014 17:50 wijz gesch +8 Pagina:Brouwkunde.djvu/19 Versie 97 van Kees (overleg) ongedaan gemaakt
- 29 nov 2014 17:48 wijz gesch −8 Pagina:Brouwkunde.djvu/19
- 29 nov 2014 17:47 wijz gesch +8 Pagina:Brouwkunde.djvu/19
- 29 nov 2014 17:41 wijz gesch +1 k Pagina:Brouwkunde.djvu/19
- 29 nov 2014 17:40 wijz gesch +839 N Pagina:Brouwkunde.djvu/21 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'De verdere ''Bierkelders'' moeten ruim en met ſtellingen zyn voorzien, opdat men vaten van allerlei grootte daar op kan plaatzen. Het ''Kuiphuis'' moet groot geno...'
- 29 nov 2014 17:26 wijz gesch +860 N Pagina:Brouwkunde.djvu/20 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'De ''Koelbakken'' moeten verſcheiden zyn, en zoo worden geplaatſt dat de wind ’er over kan blaazen, want het doet zeer veel tot de deugt van het bier, zo het op...'
- 29 nov 2014 17:17 wijz gesch +896 N Pagina:Brouwkunde.djvu/19 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'De ''Geilkuip'' is een groot rond, van beſt eiken hout gemaakt vat; deze ''kuip'' word ook met yzeren banden omvangen, en heeft, gelyks den bodem, een ''kraan'' do...'
- 29 nov 2014 17:11 wijz gesch +948 N Pagina:Brouwkunde.djvu/18 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'op dat, zoo menigmaal de Ketels worden ſchoon gemaakt, de vuiligheden daar door zich knnnen ontlaſten. De ''Kuipen'' moeten ook twee zyn; als een ''Werkuip'' en...'
- 29 nov 2014 17:02 wijz gesch +901 N Pagina:Brouwkunde.djvu/17 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en ''Kuiphuis''. Boven dit alles is goed dat een brouwer ''Moutery'' en ''Rosmole'' hebbe. De ''Ketels'' moeten van beſt rood koper gemaakt, en (*<ref>(*) Kleine...'
- 29 nov 2014 00:54 wijz gesch +12 Brouwkunde
- 29 nov 2014 00:52 wijz gesch +433 N Brouwkunde Nieuwe pagina aangemaakt met '<pages index="Brouwkunde.djvu" from=2 to=2 /> <hr> <pages index="Brouwkunde.djvu" from=4 to=5 /> <hr> <pages index="Brouwkunde.djvu" from=6 to=9 /> <hr> <page...'
- 29 nov 2014 00:46 wijz gesch +1 k Pagina:Brouwkunde.djvu/9
- 29 nov 2014 00:45 wijz gesch +25 Pagina:Brouwkunde.djvu/6
- 29 nov 2014 00:44 wijz gesch +10 k Pagina:Brouwkunde.djvu/4
- 29 nov 2014 00:39 wijz gesch +634 N Pagina:Brouwkunde.djvu/16 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size:xx-large">BROUWKUNDE.</span> <span style="font-size:large"> <span style="font-size:x-large">I. HOOFDDEEL.</span><br> VAN DE<br> <sp...'
- 29 nov 2014 00:32 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/15
- 29 nov 2014 00:31 wijz gesch +314 N Pagina:Brouwkunde.djvu/15 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<poem> :Wien ’t luſt zoeke ongemeene ſtof :Uit verre luchten, landen, baren: :Hier ziet men ’t nut aan ’t zoete paren; :Geleertheit geeft den Schryver lof,...'
- 29 nov 2014 00:29 wijz gesch +540 N Pagina:Brouwkunde.djvu/14 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<poem> :ô Welbedachte drank! ô Bier! :Wie moet uw deugden niet beminnen? :Laat dolle en dronke Wynpapinnen :U vloeken met een heeſch getier! Geen opgezwollen bre...'
- 29 nov 2014 00:26 wijz gesch +604 N Pagina:Brouwkunde.djvu/13 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<poem> :<span style="font-variant:small-caps">Van Lis</span>, dit toont uw wetenſchap :Ons, in heur diepſte binnekoren: :Hier zien Wy Mout, uit Gerſt geboren, :V...'
- 29 nov 2014 00:22 wijz gesch +2 k Pagina:Brouwkunde.djvu/12
- 29 nov 2014 00:22 wijz gesch +668 N Pagina:Brouwkunde.djvu/12 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size:large"> OP DE<br> <span style="font-size:x-large">'''BROUWKUNDE'''</span><br> ENZ. </span> ''Beschreven door den <span style="font-...'
- 29 nov 2014 00:16 wijz gesch +437 N Pagina:Brouwkunde.djvu/11 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'werk doet aankomen, en in plaats van voordeel te beſchieten, zyn eigen verderf en ondergang brouwt: De ervarenheid heeft zulks dikwerf doen zien, en den geenen die...'
- 29 nov 2014 00:13 wijz gesch +924 N Pagina:Brouwkunde.djvu/10 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<span style="float:left;line-height:1em;font-size:3em">I</span>Ndien over eenige ſtof in het Nederduitſch weinig of niets is geſchreven, zoo is het over de <span...'
- 29 nov 2014 00:07 wijz gesch +482 N Pagina:Brouwkunde.djvu/9 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'waarheid en nut bedoele, UE.E. als een eerſteling, uit een zuivere drift van ware dankerkentenis opoffer. 1k hoop, op goede gronden, dat dit klein geſchenk UE. E...'
- 29 nov 2014 00:03 wijz gesch +660 N Pagina:Brouwkunde.djvu/8 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'ruim den tydt van negen achtereenvolgende jaaren ten uwen huize genoten, in welke vier eerſste jaaren UE. my, door een aanhoudend Onderwys, inſtaat ſtelde, in zo...'
- 28 nov 2014 23:59 wijz gesch +752 N Pagina:Brouwkunde.djvu/7 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'gebeuren UE. tot myn Promotor te hebben, en alle teekenen van eer en vriendſchap van UE. te genieten, maar het mag my nog dagelykſch geſchieden Uwe gunſt en gen...'
- 28 nov 2014 23:52 wijz gesch 0 k Pagina:Brouwkunde.djvu/6
- 28 nov 2014 23:51 wijz gesch +721 N Pagina:Brouwkunde.djvu/6 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<span style="font-size:large">EDELE EN WELBEDREVEN</span><br> <span style="font-size:z-large">HEEREN,</span> <span style="float:left;line-height:1em;font-size:3em"...'
- 28 nov 2014 23:38 wijz gesch +349 N Pagina:Brouwkunde.djvu/5 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size:large">BENEVENS DEN HEEREN<br></span> <span style="font-size:x-large">JORIS PETRY,<br></span> ''Zeer kundig en voornaam Apothecar,<b...'
- 28 nov 2014 23:34 wijz gesch +2 k Pagina:Brouwkunde.djvu/4
- 28 nov 2014 23:34 wijz gesch +690 N Pagina:Brouwkunde.djvu/4 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size:large">DEN HOOGGELEERDEN WEL-<br>BEDREVEN EN WYDVER-<br>MAARDEN HEERE<br></span> <span style="font-size:x-large">JOH: OOSTERDYK SCHA...'
- 28 nov 2014 23:22 wijz gesch +1.014 N Pagina:Brouwkunde.djvu/2 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size:large"> <span style="font-size:x-large">'''BROUWKUNDE'''</span><br /> OF<br /> <span style="font-size:x-large">'''VERHANDELING'''</s...'
- 28 nov 2014 23:21 wijz gesch +308 N Index:Brouwkunde.djvu Nieuwe pagina aangemaakt met '{{:MediaWiki:Proofreadpage_index_template |Auteur=Wouter van Lis |Titel=Brouwkunde |Jaar=1975 |Uitgever=Philipphus en Jakobus Losel |Bron= |Afbeelding=2 |Pagina's=<...'
- 28 nov 2014 23:17 wijz gesch 0 N Bestand:Brouwkunde.djvu laatste wijziging
- 28 nov 2014 23:14 wijz gesch +28 N MediaWiki:Proofreadpage pagenum template Nieuwe pagina aangemaakt met '<span id="{{{num}}}"></span>'
- 28 nov 2014 23:14 wijz gesch +348 N MediaWiki:Proofreadpage index template Nieuwe pagina aangemaakt met '[[Afbeelding:{{PAGENAMEE}}|page={{{Afbeelding|}}}|frameless]] {| |- | '''Titel''' | {{{Titel|}}} |- | '''Auteur''' | {{{Auteur|}}} |- | '''Jaar''' | {{{Jaar|}}} |...' laatste wijziging
- 14 nov 2014 03:55 wijz gesch +730 Etiketteren
- 14 nov 2014 03:48 wijz gesch +2.045 Afvullen
- 14 nov 2014 03:42 wijz gesch 0 N Bestand:Flesjes-afvullen-zonder-pijpje.jpg laatste wijziging
- 14 nov 2014 03:42 wijz gesch 0 N Bestand:Flesjes-reinigen.jpg laatste wijziging
- 14 nov 2014 03:42 wijz gesch 0 N Bestand:Flesjes-spoelen.jpg laatste wijziging
- 14 nov 2014 03:06 wijz gesch +1.023 Maischen
- 14 nov 2014 03:04 wijz gesch +38 N Bestand:Inmaischen.jpg Schroot toevoegen aan het maischwater. laatste wijziging
- 14 nov 2014 03:03 wijz gesch +5 Schroten
- 14 nov 2014 02:45 wijz gesch +42 Schroten
- 14 nov 2014 02:44 wijz gesch +606 Schroten
- 14 nov 2014 02:39 wijz gesch +42 N Bestand:Schroten-met-boormachine.jpg Schroten van het mout met een boormachine. laatste wijziging
- 14 nov 2014 01:13 wijz gesch +2.145 N Geschiedenis Nieuwe pagina aangemaakt met '=2009-2010= Voor het tiende Lustrum der D.S.V. "Nieuwe Delft" (De Bolk) wordt door de Lustrumcommissie onder begeleiding van een oud-lid bier gebrouwen. Het levert...'
- 14 nov 2014 00:53 wijz gesch +918 N Raad Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Raad''' is het bestuur van het Gilde. De huidige bezetting is als volgt: {| class="wikitable" style="text-align: center; margin-left: auto; margin-right: aut...'
- 14 nov 2014 00:27 wijz gesch +231 MediaWiki:Sidebar
- 14 nov 2014 00:20 wijz gesch +117 S.G.-meter
- 14 nov 2014 00:19 wijz gesch +26 N Hydrometer Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:19 wijz gesch +26 N S.G.-meter Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}'
- 14 nov 2014 00:19 wijz gesch +26 N Gistingsfles Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:19 wijz gesch +26 N Brouwemmer Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:19 wijz gesch +26 N Dompelkoeler Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:19 wijz gesch +146 N Koeler Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}} ==Dompelkoeler== <small>''Zie dompelkoeler'' voor het hoofdartikel over dit onderwerp.</small> ==Platenkoeler==' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:18 wijz gesch +26 N Filterkuip Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}'
- 14 nov 2014 00:18 wijz gesch +26 N Hevelfilter Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:17 wijz gesch +81 Filter laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:17 wijz gesch +116 Filter
- 14 nov 2014 00:15 wijz gesch +26 N Filter Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}'
- 14 nov 2014 00:15 wijz gesch +26 N Schijfmolen Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:15 wijz gesch +141 N Schrootmolen Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}} ==Schijfmolen== <small>''Zie Schijfmolen voor het hoofdartikel over dit onderwerp.''</small> ==Walsmolen==' laatste wijziging
- 14 nov 2014 00:10 wijz gesch +26 N Brouwmaterialen Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwmaterialen/Inhoud}}'
- 14 nov 2014 00:10 wijz gesch +285 N Sjabloon:Brouwmaterialen/Inhoud Nieuwe pagina aangemaakt met '{| class="wikitable" style="float: right; clear: right; width: 20%;" ! Brouwmaterialen |- | #Schrootmolen ##Schijfmolen #Filter ##[[Hevelfilter]...'
- 13 nov 2014 23:57 wijz gesch +29 N Gist Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwingrediënten/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:57 wijz gesch +29 N Kruiden Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwingrediënten/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:57 wijz gesch +29 N Suiker Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwingrediënten/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:57 wijz gesch +29 N Hop Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwingrediënten/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:57 wijz gesch +29 N Mout Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwingrediënten/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:56 wijz gesch +29 N Water Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwingrediënten/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:56 wijz gesch +29 N Brouwingrediënten Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwingrediënten/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:56 wijz gesch +172 N Sjabloon:Brouwingrediënten/Inhoud Nieuwe pagina aangemaakt met '{| class="wikitable" style="float: right; clear: right; width: 20%;" ! Brouwingrediënten |- | #Water #Mout #Hop #Suiker #Kruiden #Gis...'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Etiketteren Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Proeven Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}' laatste wijziging
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Afvullen Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Vergisten Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Koelen Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Koken Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Filteren Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Maischen Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:51 wijz gesch +27 N Schroten Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:50 wijz gesch +27 N Schoonmaken Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:50 wijz gesch +27 N Brouwhandleiding Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}'
- 13 nov 2014 23:50 wijz gesch +52 k Sjabloon:Brouwhandleiding/Inhoud
- 13 nov 2014 23:46 wijz gesch +194 N Sjabloon:Brouwhandleiding/Inhoud Nieuwe pagina aangemaakt met '{| class="wikitable" ! Brouwhandleiding |- | #Schoonmaken #Schroten #Maischen #Filteren #Koken #Koelen #Vergisten #Afvullen #P...'
- 12 nov 2014 18:36 wijz gesch +152 Hoofdpagina
- 12 nov 2014 18:25 wijz gesch 0 N Bestand:Logo.png laatste wijziging
- 12 nov 2014 18:09 wijz gesch +106 MediaWiki:Sidebar
- 12 nov 2014 18:06 wijz gesch +129 N MediaWiki:Sidebar Nieuwe pagina aangemaakt met ' * navigation ** mainpage|mainpage-description ** Agenda ** Contact * Handleiding ** * Recepten ** * SEARCH * TOOLBOX * LANGUAGES'
- 12 nov 2014 18:03 wijz gesch −64 MediaWiki:Group-user.css laatste wijziging
- 12 nov 2014 18:02 wijz gesch +222 N MediaWiki:Group-user.css Nieuwe pagina aangemaakt met '#pt-anonuserpage { display: block; } #pt-anontalk { display: block; } #p-namespaces { display: block; } #p-variants { display: block; } #p-views { display: block; }...'
- 12 nov 2014 17:55 wijz gesch +247 N MediaWiki:Common.css Nieuwe pagina aangemaakt met '#footer-info { display: none; } #pt-anonuserpage { display: none; } #pt-anontalk { display: none; } #p-namespaces { display: none; } #p-variants { display: none; }...' laatste wijziging