Bijdragen van Roy
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Resultaten voor Roy overleg blokkeerlogboek uploads logboeken
Een gebruiker met 282 bewerkingen. Account aangemaakt op 17 feb 2015.
9 feb 2025
- 18:439 feb 2025 18:43 wijz gesch +88 k Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 18:429 feb 2025 18:42 wijz gesch +1 Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 18:419 feb 2025 18:41 wijz gesch +65 k Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 18:409 feb 2025 18:40 wijz gesch +59 Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 18:389 feb 2025 18:38 wijz gesch +2 k Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 18:379 feb 2025 18:37 wijz gesch +1 k Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 18:379 feb 2025 18:37 wijz gesch −16 Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 18:369 feb 2025 18:36 wijz gesch −21 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting Label: Handmatige ongedaanmaking
- 18:359 feb 2025 18:35 wijz gesch +21 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 18:289 feb 2025 18:28 wijz gesch −10 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 18:269 feb 2025 18:26 wijz gesch +2.340 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 18:249 feb 2025 18:24 wijz gesch −694 k High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 18:229 feb 2025 18:22 wijz gesch +1 k High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
21 jan 2025
- 20:1821 jan 2025 20:18 wijz gesch +517 N Gistkoek Nieuwe pagina aangemaakt met 'De gistkoek is de plak met bruine drap die zich op de bodem van een brouwvat vormt tijdens de vergisting. Deze laag bestaat voornamelijk uit dode gistcellen, maar kan ook overige neergeslagen stoffen bevatten. Het is aan te raden het jong bier te scheiden van de gistkoek tijdens het overgieten (tijdens de hoofdvergisting, optioneel) en vlak voor het bottelen. Ontdoe je je bier niet van de gistkoek voor het bottelen, dan kan...' laatste wijziging
- 20:1121 jan 2025 20:11 wijz gesch +1 k Homogeniseren Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 20:1021 jan 2025 20:10 wijz gesch +1 k Homogeniseren Geen bewerkingssamenvatting
- 20:1021 jan 2025 20:10 wijz gesch +18 k Homogeniseren Geen bewerkingssamenvatting
- 20:1021 jan 2025 20:10 wijz gesch +1.626 N Homogeniseren Nieuwe pagina aangemaakt met 'Homogeniseren van het bier vind plaats vlak voor het bottelen. Hierbij wordt eerst de gistkoek gescheiden van het jong bier. Dit kan je doen door het jong bier bijvoorbeeld over te hevelen of voorzichtig over te schenken in een apart vat. Het jong bier dat je dan over houdt kan je vervolgens makkelijk roeren zonder dat de gistkoek weer met het jong bier mengt. De gistkoek bevat namelijk hoofdzakelijk dode gistcellen, welke een nare, muffe smaak a...'
- 20:0121 jan 2025 20:01 wijz gesch +18 k High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:0021 jan 2025 20:00 wijz gesch −4 k High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 19:5921 jan 2025 19:59 wijz gesch +3.738 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 19:1621 jan 2025 19:16 wijz gesch +4 k High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
7 jan 2025
- 20:307 jan 2025 20:30 wijz gesch +58 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:277 jan 2025 20:27 wijz gesch +1 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:267 jan 2025 20:26 wijz gesch +22 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:257 jan 2025 20:25 wijz gesch +30 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:247 jan 2025 20:24 wijz gesch +145 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:217 jan 2025 20:21 wijz gesch +150 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:197 jan 2025 20:19 wijz gesch +114 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:177 jan 2025 20:17 wijz gesch +123 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:167 jan 2025 20:16 wijz gesch +123 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:147 jan 2025 20:14 wijz gesch +61 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:137 jan 2025 20:13 wijz gesch +149 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:107 jan 2025 20:10 wijz gesch +21 k High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:087 jan 2025 20:08 wijz gesch −165 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:067 jan 2025 20:06 wijz gesch +220 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:037 jan 2025 20:03 wijz gesch +106 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:027 jan 2025 20:02 wijz gesch +5 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 20:017 jan 2025 20:01 wijz gesch +62 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
- 19:597 jan 2025 19:59 wijz gesch +2.573 High Gravity Brewing Geen bewerkingssamenvatting
6 jan 2025
- 23:086 jan 2025 23:08 wijz gesch +680 N High Gravity Brewing Nieuwe pagina aangemaakt met 'Onder High Gravity Brewing (HGB) wordt een brouwproces verstaan waarbij opzettelijk een hogere "gravity" (dichtheid) van het beslag wordt aangehouden, dan dat in het originele recept wordt voorgeschreven. Vervolgens wordt er ''ergens'' in het proces verdund, zodat het uiteindelijke brouwsel het beoogde SG krijgt<ref>Oxford Companion to beer, Garret Oliver (2011). p 434</ref><ref name="foodMagazine">"High gravity brewing and distilling", Graham Stewart, New Foo...'
- 23:026 jan 2025 23:02 wijz gesch +26 Kennisbank Geen bewerkingssamenvatting
- 23:026 jan 2025 23:02 wijz gesch +43 Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 22:576 jan 2025 22:57 wijz gesch +246 Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 22:546 jan 2025 22:54 wijz gesch +21 Brouwzaalrendement →Maischrendement
- 22:536 jan 2025 22:53 wijz gesch +10 Brouwzaalrendement →Maischrendement
- 22:516 jan 2025 22:51 wijz gesch +70 Brouwzaalrendement →Brouwzaalrendement berekenen
- 22:426 jan 2025 22:42 wijz gesch +25 Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 22:416 jan 2025 22:41 wijz gesch +1.603 Brouwzaalrendement Geen bewerkingssamenvatting
- 22:386 jan 2025 22:38 wijz gesch +499 Filteren Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging