Bijdragen van Kees
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Resultaten voor Kees overleg blokkeerlogboek uploads logboeken
Een gebruiker met 550 bewerkingen. Account aangemaakt op 12 nov 2014.
2 okt 2015
- 14:442 okt 2015 14:44 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/1 →Geen tekst laatste wijziging
1 okt 2015
- 16:341 okt 2015 16:34 wijz gesch +6 Pagina:Brouwkunde.djvu/129 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 16:331 okt 2015 16:33 wijz gesch +2.095 N Pagina:Brouwkunde.djvu/129 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '{| width="100%" | width="80%" | Bier, oud Luikſch, deszelfs gebruik. | width="20%" valign="bottom" align="right" | 89. en 109 |- | - - dat lang is....'
- 16:081 okt 2015 16:08 wijz gesch +1.073 N Pagina:Brouwkunde.djvu/126 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'als andere kwalen het volgende Medici- naal Bier, het lichaam alvorens gezui- vert zynde, van een goedt gebruik zyn: {|style="margin: 1em auto 1em auto" | ''...'
- 15:521 okt 2015 15:52 wijz gesch +1.092 N Pagina:Brouwkunde.djvu/125 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'voor het Scheurbuik kan het volgende met voordeel gebruikt worden, men neemt ’er toe afziedzel van Mout geſchikt om ’er viergulden Bier van te brouwen, en...' laatste wijziging
- 15:251 okt 2015 15:25 wijz gesch +937 N Pagina:Brouwkunde.djvu/124 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'tot den ſteen der Blaas en der Nieren hebben geloof ik dat beſt doen hun van alle meelachtige ſpys te onthouden, en geen Bier dat drabbag is, zoo dat met als...' laatste wijziging
- 15:221 okt 2015 15:22 wijz gesch +984 N Pagina:Brouwkunde.djvu/123 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'tuſſchenruimtens daar het vet is geplaatſt geweeiſt met wei worden opgevult: Dat nu de geeſtryke vochtdrinkers eenigen Steen of Kalkſtoffen in hun lichaam...' laatste wijziging
- 15:181 okt 2015 15:18 wijz gesch +971 N Pagina:Brouwkunde.djvu/122 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een zeer dun vliesje dat zich op de oppervlakte van het bloed gedurig vertoonde. Dit vliesje was niet wel zoo dik als dat men op heete melk die van het vuur ſtaa...' laatste wijziging
- 15:141 okt 2015 15:14 wijz gesch +963 N Pagina:Brouwkunde.djvu/121 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de wei van bet bloedt te verdikken en te verſteenen, gelyk men gemeenlyk door dit volgende experiment wil bewyzen: namentlyk omdat, als men by warm afgetapt blo...' laatste wijziging
- 15:101 okt 2015 15:10 wijz gesch +901 N Pagina:Brouwkunde.djvu/120 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'word gebruikt, minder menſchen den Steen en het Graveel onderhevig zyn. Die het laatſte ſtellen, zeggen dat de ondervinding, heden en overlang, heeft geleert...' laatste wijziging
- 14:331 okt 2015 14:33 wijz gesch +797 N Pagina:Brouwkunde.djvu/119 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'aanrading van Vroedvrouwen en perſoonen geſchiedt, welke gantſch onkundig, zoo omtrent den aart en natuur van het Bier, als der lichamen zyn, waardoor de gebrui...' laatste wijziging
- 14:301 okt 2015 14:30 wijz gesch +887 N Pagina:Brouwkunde.djvu/118 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de ''Peſt'' in- en uitwendig gebruikt, van groot nut kan zyn: Maar ook in de ''Scheikunde'', want zy onder anderen het Koper in ""AErugo'' Spaansgroen, en het L...' laatste wijziging
- 14:261 okt 2015 14:26 wijz gesch +876 N Pagina:Brouwkunde.djvu/117 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''fermentatie'' met warmte in de halfvolle Kuip geheel ophoud, het welk een teeken is dat de Wyn of het Bier in Azyn verandert is. Hoe beter nu de Wyn en het Bi...' laatste wijziging
- 14:231 okt 2015 14:23 wijz gesch +914 N Pagina:Brouwkunde.djvu/116 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de andere halfvol, de halfvolle Kuip dekt men en de volle Kuip laat men Open ſtaan, als deze Kuipen vierentwintig uuren, ook wel langer of korter tydt hebben ge...' laatste wijziging
- 14:201 okt 2015 14:20 wijz gesch +870 N Pagina:Brouwkunde.djvu/115 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het Bredaaſch wit Bier, of dat op zyn Bredaaſch wordt gebrouwen, kan, gelyk het zoete bruine Bier, niet duuren: Het is winderig, en wordt om deszelfs zoeten ſ...' laatste wijziging
- 14:171 okt 2015 14:17 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/114 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:171 okt 2015 14:17 wijz gesch +961 N Pagina:Brouwkunde.djvu/114 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''Roderic. a Caſtro Lib. 4. de morb. mulier. Cap 4.'' zeit: ''Cereviſiae Hamburgienſi ſi Butyrum, Saccharum & panem addas ac leviter coquas vix ullum reperies C...'
- 14:121 okt 2015 14:12 wijz gesch +938 N Pagina:Brouwkunde.djvu/113 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''melancholicum gignunt ſanguinem: Illa veró jecur excalefaciunt, & cerebrum vlaedunt''. Men moet zich in de zwaarmoedige boven-zyde-buiksziekte van krachtige, di...' laatste wijziging
- 14:061 okt 2015 14:06 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/112 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'ken of ſlappen Azyn veranderen, die zeer weinig van den anderen zullen verſchillen. Dewyl nu het Bier zoo naauw een overeenkomſt met den wyn heeft, zoo moet...' laatste wijziging
- 14:011 okt 2015 14:01 wijz gesch +928 N Pagina:Brouwkunde.djvu/111 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dienen. Men moet weten dat het Bier, dat voor de tweedemaal heeft ''gefermenteert'', zelfs al is het zonder Hop gebrouwen, geheel van aart en natuur is verandert...' laatste wijziging
- 13:581 okt 2015 13:58 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/110 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 13:581 okt 2015 13:58 wijz gesch +899 N Pagina:Brouwkunde.djvu/110 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''p. 175.'' daarenboven krygtze een' aangenamen zoeten ſmaak, dieze van te voren niet hadt. Mo], alzoo ze met weinig of geen Hop wordt gebrouwen, is zeer bequaa...'
- 13:541 okt 2015 13:54 wijz gesch +902 N Pagina:Brouwkunde.djvu/109 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '4. Wat den aard, natuur en krachten van het Bier, in het derde Hoofddeel begrepen, aangaat. Bier van Gerſten Mout gebrouwen, is onder allerlei ſoorten van Bier...' laatste wijziging
- 13:511 okt 2015 13:51 wijz gesch +908 N Pagina:Brouwkunde.djvu/108 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Bier van Tarw gebrouwen, ſchoon het niet zeer lang heeft gekookt, en wel is bearbeid, blyft langen tydt onklaar, het voedt ſterk en maakt den buik eenigzints w...' laatste wijziging
- 13:491 okt 2015 13:49 wijz gesch +848 N Pagina:Brouwkunde.djvu/107 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een groote quantiteit Scarley of Baſilicum in plaats van met Hop opgevult, bedwelmt het hoofd. By al het gezeide van de hoedanigheden van het Bier, zou ik byzond...' laatste wijziging
- 13:461 okt 2015 13:46 wijz gesch +876 N Pagina:Brouwkunde.djvu/106 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'wyn niet ongelyk. Dit Bier van zyn moèr wel gezuivert zynde is in de Engelſche ziekte, benevens het gebruik van andere Geneesmiddelen, van groot nut. Zoo dit B...' laatste wijziging
- 13:431 okt 2015 13:43 wijz gesch +920 N Pagina:Brouwkunde.djvu/105 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dat weinig uuren kookt, zoo als het Luikſch Bier is, gelegen. Ten aanzien van de Geſting; Bier dat niet behoorlyk heeft gegeſt, is onaangenaam van reuk en ſm...' laatste wijziging
- 13:391 okt 2015 13:39 wijz gesch +838 N Pagina:Brouwkunde.djvu/104 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Ten aanzien van het water. Uit het gene ik van het water hebbe gezeit, blykt het overvloedig dat de ſoort van water groote verandering het Bier kan toebrengen....' laatste wijziging
- 13:371 okt 2015 13:37 wijz gesch +807 N Pagina:Brouwkunde.djvu/103 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Mout, Hop en Water gemaakt. Zoo deze drank van het beſte dier dingen is gemaakt en behoorlyk is bearbeidt, ſtrekt het zeer veel menſchen tot een zeer gezonde...' laatste wijziging
- 13:341 okt 2015 13:34 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/102 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '0pdat ik eenige order houde in den aardt, natuur en krachten van het Bier te beſchryven, zal ik my by het volgende bepalen: Eerſtelyk zal ik met een woordt aan...' laatste wijziging
- 01:341 okt 2015 01:34 wijz gesch +914 N Pagina:Brouwkunde.djvu/101 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'plaatſen, en van andere plaatſen tot ons worden gevoert veel al zeer hoog worden geacht, het geen ik wel in bedenking wil geven, of dat niet hiervan word vero...' laatste wijziging
- 01:301 okt 2015 01:30 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/100 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dat het Bier een zeer gezonde drank is, bequaam om dagelyks gebruikt te worden, vooral voor menſchen die het Noorder gedeelte van den Aardbodem bewoonen. Het B...' laatste wijziging
- 01:271 okt 2015 01:27 wijz gesch +849 N Pagina:Brouwkunde.djvu/99 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de ''Sclarea'' onder de Geneesmiddelen, die eigentlyk behooren om de Kramptrekkingen der ingewanden en zenuwachtige deelen te wederſtaan. Nochtans, indien men het...' laatste wijziging
30 sep 2015
- 16:3230 sep 2015 16:32 wijz gesch +845 N Pagina:Brouwkunde.djvu/98 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<li>Een vocht eenigſins ziltig ſmakende, en nog naer de ''Scharley'' riekende.</li> <li>Een bruinverwige ſtinkcnde onklare vocht, onaangenaam van ſmaak, zynde...'
- 16:2630 sep 2015 16:26 wijz gesch +18 Pagina:Brouwkunde.djvu/97 Geen bewerkingssamenvatting
- 16:2630 sep 2015 16:26 wijz gesch +820 N Pagina:Brouwkunde.djvu/97 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'van reuk, en het geheele Kruid, zoo bladeren als bloemen , bitter van ſmaak. Noch zyn 'er drie ſoorten van ''Sclarea'', als ''Orvilla Altera'', ''Horminum lute...'
- 16:2130 sep 2015 16:21 wijz gesch +914 N Pagina:Brouwkunde.djvu/96 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'bloem vertoont in zyn beneden deel een ſchelp, het bekertje is, trompetsgewys, met reeten voorzien, in het aanraken kleverig en in vyf krullen omgebogen, waarvan...' laatste wijziging
- 16:1530 sep 2015 16:15 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/41 Geen bewerkingssamenvatting
- 16:1430 sep 2015 16:14 wijz gesch −10 Pagina:Brouwkunde.djvu/43 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 16:1430 sep 2015 16:14 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/42 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 16:1330 sep 2015 16:13 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/42 Geen bewerkingssamenvatting
- 16:1330 sep 2015 16:13 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/35 Geen bewerkingssamenvatting
- 16:1230 sep 2015 16:12 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/28 Geen bewerkingssamenvatting
- 16:1130 sep 2015 16:11 wijz gesch +913 N Pagina:Brouwkunde.djvu/95 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'in zich een witverwig merg of zap: Uit de knoopen ſpruiten andere ſteelen, kruisgewys door den anderen gevoegt, waaraan verſcheide bladeren altyd twee tegen...' laatste wijziging
- 15:4030 sep 2015 15:40 wijz gesch +916 N Pagina:Brouwkunde.djvu/94 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Wat het poel- en ſtilſtaande water aanbetreft, als ook het gebruik van alderhande ſoorten van Water zonder onderſcheid, is niet goed te keuren. Uit al het ge...' laatste wijziging
- 15:3630 sep 2015 15:36 wijz gesch +850 N Pagina:Brouwkunde.djvu/93 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en verheffing, of in eene brandende Koorts, en onlydelyken dorſt mag men rykelyk koud water te drinken geven, alleenelyk dat het lichaam wel in het vleeſch, wel...' laatste wijziging
- 15:2830 sep 2015 15:28 wijz gesch +942 N Pagina:Brouwkunde.djvu/92 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''potus non eſt nimium frequentandus, eo quod nervis nocet. tamen hominibus qui ferventibus temperamentis ſive naeura ſive aetate praediti ſunt aquae potio util...' laatste wijziging
- 15:2230 sep 2015 15:22 wijz gesch +963 N Pagina:Brouwkunde.djvu/91 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de zoodanigen die in alle lichamen en ziektens zonder onderſcheid het gebruik van koud of van warm gemaakt water aanpryzen. ''Foreſtus Lib. 16. Obſerv Schol. 3...' laatste wijziging
- 14:5430 sep 2015 14:54 wijz gesch +885 N Pagina:Brouwkunde.djvu/90 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''inſalubris'', de Plant- en boomgewasſchen voordeelig, maar de menſchen, te rykelyk gedronken, ſchadelyk, Uit het gezegde van het ſneeuw en yswater blykt,...' laatste wijziging
- 14:4830 sep 2015 14:48 wijz gesch +931 N Pagina:Brouwkunde.djvu/89 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'het we1k in de gebreken vande bovenzyden buiks gezwellen geen zwaarte veroorzaakt, en eindelyk, 't welk deszelfs drinkers een gezonde friſſe verwe geeft. Het...' laatste wijziging