Bijdragen van Kees
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Resultaten voor Kees overleg blokkeerlogboek uploads logboeken
Een gebruiker met 550 bewerkingen. Account aangemaakt op 12 nov 2014.
17 dec 2014
- 22:3617 dec 2014 22:36 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/67 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'op eenige weinige zaken, die van de Gerſt worden gemaakt, te laten volgen. Schoon de Gerſt grooter en kleinder valt, naar de verſcheidenheid van het Land daa...' laatste wijziging
- 22:3117 dec 2014 22:31 wijz gesch +5 k Pagina:Brouwkunde.djvu/66 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 22:3117 dec 2014 22:31 wijz gesch +911 N Pagina:Brouwkunde.djvu/66 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p> De aardt en de natuur van het Bier zal men die wel kennen, zoo dient men eenigzints deszelfs hoofdſtoffen, daar het van wordt te zaam geſtelt, kundig te...'
- 22:2617 dec 2014 22:26 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/65 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'door het verachten van den Gerſtenwyn dien van Druiven gemaakt bet te doen afſteken, en buiten kyf zou de Schimpdichter, om deze rede, noch hatelyker hoedanigh...' laatste wijziging
- 22:2217 dec 2014 22:22 wijz gesch +900 N Pagina:Brouwkunde.djvu/64 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Gerſt wierden gemaakt, welke men in plaats van Wyn gebruikte; dit getuigt ''Diodorus Siculus Lib. I.'' alwaar hy onder anderen zegt, dat ter plaatſe daar de Wy...' laatste wijziging
- 22:1817 dec 2014 22:18 wijz gesch +844 N Pagina:Brouwkunde.djvu/63 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:x-large">IX. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Korte beſchryving van het Bier, deszelfs aart en krachten, en welk...'
4 dec 2014
- 15:304 dec 2014 15:30 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/128 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 15:274 dec 2014 15:27 wijz gesch +1.791 N Pagina:Brouwkunde.djvu/128 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:large"> <span style="font-size:x-large">BLADWYZER</span><br> DER<br> <span style="font-size:x-large">HOOFDZAKEN</span><br> In dit...'
- 15:014 dec 2014 15:01 wijz gesch +728 N Pagina:Brouwkunde.djvu/127 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '# Al dat tot het brouwen van Bier wordt gebruikt, moet wel gereinigt zyn. # Het Water, daar men mede beſlaat, moet noch te beet, noch te kout zyn. # Het Mout moet...'
- 14:564 dec 2014 14:56 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/3 →Geen tekst laatste wijziging
- 14:554 dec 2014 14:55 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/59 →Geen tekst laatste wijziging
- 14:554 dec 2014 14:55 wijz gesch +13 N Pagina:Brouwkunde.djvu/59 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ''
- 14:544 dec 2014 14:54 wijz gesch +877 N Pagina:Brouwkunde.djvu/62 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'maar meeſt altyd zuur worden. Om zuurachtig Bier te verbeteren, doet men op het zelve eenige ponden geſtooten ''Bolus Armena'', wanneer men het zoo lang laat legg...'
- 14:504 dec 2014 14:50 wijz gesch +898 N Pagina:Brouwkunde.djvu/61 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'is by gedaan; dit Bier loopt gevaar van zuur te zullen worden, zoo het niet by tyds word verbetert, het een geſchied met eenige handen vol beſte ''Hopbellen'' en...' laatste wijziging
- 14:464 dec 2014 14:46 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/60 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dan eens getoont hebbe, datgene komt te verliezen, het geen het goed moet houden. Dit Bier nu zoo geeſtryk niet zynde, en voor de tweedemaal in fermentatie komende...' laatste wijziging
- 14:424 dec 2014 14:42 wijz gesch +806 N Pagina:Brouwkunde.djvu/58 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p>Nog zyn’er die het Bier ſchoon maken met ''Slym van Spekwortel'', als ook met zuiver zand, dog van al de genoemde bereidzels is dat van ''Viſchlym'' gemaakt...'
- 14:374 dec 2014 14:37 wijz gesch +832 N Pagina:Brouwkunde.djvu/57 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'die by dit ''Bereidzel'' een kan of meer ''Brandewyn'' of ''Moutwyn'' doen: Het wordt als de vorige bereidzels gebruikt. ''Gummi Arabicum'', waaruit deze Gom druip...'
- 14:334 dec 2014 14:33 wijz gesch +894 N Pagina:Brouwkunde.djvu/56 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een vat of voeder word gedaan, en wel doorgeſlagen. Men wil dat dit ''Bereidzel'' het Bier langſaam maar Cryſtal ſchoon doet ſtryken, indien het op Bier word g...' laatste wijziging
- 14:294 dec 2014 14:29 wijz gesch +900 N Pagina:Brouwkunde.djvu/55 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'kruiken wel bewaart, en om het Bier mede te bereiden, gebruikt. ''Decoctie van Galnoten'': Dezelve word dus gemaakt; men neemt drie pond geſtooten ''blaauwe Galno...' laatste wijziging
- 14:234 dec 2014 14:23 wijz gesch +866 N Pagina:Brouwkunde.djvu/54 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Wyn, hoe goed die zyn mag, zullen nog het oog nog de ſmaak voldoen, indienze niet doorſchynend klaar en zonder droezem bezet zyn; zoo heeft men, voorlangen tyd, m...' laatste wijziging
- 14:184 dec 2014 14:18 wijz gesch +821 N Pagina:Brouwkunde.djvu/53 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p> Daar zyn’er, die op het Bier, dat zy willen bewaren, eenige handen ''beſte Tarw'', eenige ponden ''Ongel'', of eenige ''Eijeren'' doen; dan 't is te verwon...'
- 14:054 dec 2014 14:05 wijz gesch +846 N Pagina:Brouwkunde.djvu/52 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en de Fermentatie met zoodanig een geweldt geſchiedt, dat het Bier daar door van zyne fyne vlugge zout en oliedeelen word berooft, welke het goed moeten maken en h...'
- 14:024 dec 2014 14:02 wijz gesch +815 N Pagina:Brouwkunde.djvu/51 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <center> <span style="font-size:x-large">VI. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Op wat wys het Bier beſt kan bewaart worden. </span> </center> <s...' laatste wijziging
- 13:574 dec 2014 13:57 wijz gesch +872 N Pagina:Brouwkunde.djvu/50 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'vyf laatſtgenoemde maanden bereidt, en ‘t is te verwonderen, dat bier, in gemelden tydt gebrouwen, langer dan vier dagen goed blyve, zoo dat het een mondigen ſm...'
- 13:544 dec 2014 13:54 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/41 →Proefgelezen
- 13:534 dec 2014 13:53 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/40 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:514 dec 2014 13:51 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/39 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:504 dec 2014 13:50 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/38 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:484 dec 2014 13:48 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/37 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:454 dec 2014 13:45 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/36 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:434 dec 2014 13:43 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/35 →Proefgelezen
- 13:424 dec 2014 13:42 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/34 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:394 dec 2014 13:39 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/33 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:374 dec 2014 13:37 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/32 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:354 dec 2014 13:35 wijz gesch −2 Pagina:Brouwkunde.djvu/31 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:334 dec 2014 13:33 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/30 →Proefgelezen laatste wijziging
- 13:314 dec 2014 13:31 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/29 →Proefgelezen laatste wijziging
2 dec 2014
- 22:432 dec 2014 22:43 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/44 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 22:432 dec 2014 22:43 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/43 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:422 dec 2014 22:42 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:412 dec 2014 22:41 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:412 dec 2014 22:41 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/40 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:402 dec 2014 22:40 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:382 dec 2014 22:38 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:372 dec 2014 22:37 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/40 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:362 dec 2014 22:36 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/39 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:342 dec 2014 22:34 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/29 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:342 dec 2014 22:34 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/33 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:302 dec 2014 22:30 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/28 →Proefgelezen
- 22:272 dec 2014 22:27 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/27 →Proefgelezen laatste wijziging