Alle openbare logboeken

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde

Dit is het gecombineerde logboek van Bolksch Bierbrouwersgilde. U kunt de lijst filteren door een specifiek logboektype te selecteren, of de gebruikersnaam (hoofdlettergevoelig) of paginatitel (tevens hoofdlettergevoelig) in te geven.

Logboeken
(nieuwste | oudste) (50 nieuwere | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.
  • 21 jan 2025 20:18 Roy overleg bijdragen heeft de pagina Gistkoek aangemaakt (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De gistkoek is de plak met bruine drap die zich op de bodem van een brouwvat vormt tijdens de vergisting. Deze laag bestaat voornamelijk uit dode gistcellen, maar kan ook overige neergeslagen stoffen bevatten. Het is aan te raden het jong bier te scheiden van de gistkoek tijdens het overgieten (tijdens de hoofdvergisting, optioneel) en vlak voor het bottelen. Ontdoe je je bier niet van de gistkoek voor het bottelen, dan kan...')
  • 21 jan 2025 20:10 Roy overleg bijdragen heeft de pagina Homogeniseren aangemaakt (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Homogeniseren van het bier vind plaats vlak voor het bottelen. Hierbij wordt eerst de gistkoek gescheiden van het jong bier. Dit kan je doen door het jong bier bijvoorbeeld over te hevelen of voorzichtig over te schenken in een apart vat. Het jong bier dat je dan over houdt kan je vervolgens makkelijk roeren zonder dat de gistkoek weer met het jong bier mengt. De gistkoek bevat namelijk hoofdzakelijk dode gistcellen, welke een nare, muffe smaak a...')
(nieuwste | oudste) (50 nieuwere | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.