Alle openbare logboeken

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde

Dit is het gecombineerde logboek van Bolksch Bierbrouwersgilde. U kunt de lijst filteren door een specifiek logboektype te selecteren, of de gebruikersnaam (hoofdlettergevoelig) of paginatitel (tevens hoofdlettergevoelig) in te geven.

Logboeken
(nieuwste | oudste) (50 nieuwere | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.
  • 21 jan 2025 20:18 Roy overleg bijdragen heeft de pagina Gistkoek aangemaakt (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De gistkoek is de plak met bruine drap die zich op de bodem van een brouwvat vormt tijdens de vergisting. Deze laag bestaat voornamelijk uit dode gistcellen, maar kan ook overige neergeslagen stoffen bevatten. Het is aan te raden het jong bier te scheiden van de gistkoek tijdens het overgieten (tijdens de hoofdvergisting, optioneel) en vlak voor het bottelen. Ontdoe je je bier niet van de gistkoek voor het bottelen, dan kan...')
  • 21 jan 2025 20:10 Roy overleg bijdragen heeft de pagina Homogeniseren aangemaakt (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Homogeniseren van het bier vind plaats vlak voor het bottelen. Hierbij wordt eerst de gistkoek gescheiden van het jong bier. Dit kan je doen door het jong bier bijvoorbeeld over te hevelen of voorzichtig over te schenken in een apart vat. Het jong bier dat je dan over houdt kan je vervolgens makkelijk roeren zonder dat de gistkoek weer met het jong bier mengt. De gistkoek bevat namelijk hoofdzakelijk dode gistcellen, welke een nare, muffe smaak a...')
  • 6 jan 2025 23:08 Roy overleg bijdragen heeft de pagina High Gravity Brewing aangemaakt (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Onder High Gravity Brewing (HGB) wordt een brouwproces verstaan waarbij opzettelijk een hogere "gravity" (dichtheid) van het beslag wordt aangehouden, dan dat in het originele recept wordt voorgeschreven. Vervolgens wordt er ''ergens'' in het proces verdund, zodat het uiteindelijke brouwsel het beoogde SG krijgt<ref>Oxford Companion to beer, Garret Oliver (2011). p 434</ref><ref name="foodMagazine">"High gravity brewing and distilling", Graham Stewart, New Foo...')
  • 6 jan 2025 21:20 Roy overleg bijdragen heeft de pagina Brouwzaalrendement aangemaakt (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het brouwzaalrendement wordt gebruikt om uit te drukken hoe efficiënt een brouwsessie is geweest, ten opzichte van het gebruik van de mout. Het wordt uitgedrukt in een percentage, wat de relatieve hoeveelheid opgeloste suikers uitdrukt: {{math|<var>α</var>}}')
  • 1 jan 2025 17:16 Roy overleg bijdragen heeft de pagina Filterheks aangemaakt (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een filterheks is een metalen "slurf" die aan het tapkraantje aan de binnenkant van een vergistingsvat gemonteerd kan worden. Hij wordt gebruikt tijdens het filteren, met name wanneer er met de pannen gebrouwen wordt ipv de brouwketel. Een filterheks is in feite een lange spiraal die de bostel ondersteunt en zo een gang creeërt onderin het vergistingsvat. De wort die door de bostel is gezakt, kan zo...')
  • 1 jan 2025 17:02 Roy overleg bijdragen heeft de pagina Bestand:Brouwemmer5.jpg aangemaakt (Een brouwemmer gevuld met 15L water)
  • 1 jan 2025 17:02 Roy overleg bijdragen heeft Bestand:Brouwemmer5.jpg geüpload (Een brouwemmer gevuld met 15L water)
(nieuwste | oudste) (50 nieuwere | ) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.