Schroten: verschil tussen versies
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Regel 11: | Regel 11: | ||
====Stappenplan==== | ====Stappenplan==== | ||
# Tip: zet alvast het maischwater op het vuur. | |||
# Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal. | |||
# Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven. | |||
# Schoot het mout. | |||
# Stel de molen indien nodig bij. | |||
# Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten! | |||
[[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]] | [[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]] |
Versie van 14 nov 2014 03:03
Brouwhandleiding |
---|
Uitvoering
Benodigdheden
- Mout;
- Weegschaal;
- Schijfmolen met eventueel een boormachine;
- Plastic opvangbak;
- Pan;
Stappenplan
- Tip: zet alvast het maischwater op het vuur.
- Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
- Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
- Schoot het mout.
- Stel de molen indien nodig bij.
- Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!