Schroten: verschil tussen versies
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}') |
|||
Regel 1: | Regel 1: | ||
{{Brouwhandleiding/Inhoud}} | {{Brouwhandleiding/Inhoud}} | ||
=Uitvoering= | |||
====Benodigdheden==== | |||
* Mout; | |||
* [[Weegschaal]]; | |||
* [[Schijfmolen]] met eventueel een boormachine; | |||
* Plastic opvangbak; | |||
* Pan; | |||
====Stappenplan==== | |||
* Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal. | |||
* Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven. | |||
* Schoot het mout. | |||
* Stel de molen indien nodig bij. | |||
* Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten! | |||
[[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]] |
Versie van 14 nov 2014 02:44
Brouwhandleiding |
---|
Uitvoering
Benodigdheden
- Mout;
- Weegschaal;
- Schijfmolen met eventueel een boormachine;
- Plastic opvangbak;
- Pan;
Stappenplan
- Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
- Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
- Schoot het mout.
- Stel de molen indien nodig bij.
- Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!