Schroten: verschil tussen versies

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Brouwhandleiding/Inhoud}}')
 
Regel 1: Regel 1:
{{Brouwhandleiding/Inhoud}}
{{Brouwhandleiding/Inhoud}}
=Uitvoering=
====Benodigdheden====
* Mout;
* [[Weegschaal]];
* [[Schijfmolen]] met eventueel een boormachine;
* Plastic opvangbak;
* Pan;
====Stappenplan====
* Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
* Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
* Schoot het mout.
* Stel de molen indien nodig bij.
* Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!
[[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]]

Versie van 14 nov 2014 02:44

Brouwhandleiding
  1. Schoonmaken
  2. Schroten
  3. Maischen
  4. Filteren
  5. Koken
  6. Koelen
  7. Vergisten
  8. Bottelen
  9. Proeven
  10. Etiketteren

Uitvoering

Benodigdheden

Stappenplan

  • Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
  • Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
  • Schoot het mout.
  • Stel de molen indien nodig bij.
  • Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!
Schroten van het mout met een boormachine.