Schroten: verschil tussen versies
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
k |
|||
Regel 1: | Regel 1: | ||
{{Brouwhandleiding/Inhoud}} | {{Brouwhandleiding/Inhoud}} | ||
=Uitvoering= | ==Uitvoering== | ||
====Benodigdheden==== | ====Benodigdheden==== |
Versie van 26 jul 2015 14:15
Brouwhandleiding |
---|
Uitvoering
Benodigdheden
- Mout;
- Weegschaal;
- Schijfmolen met eventueel een boormachine;
- Plastic opvangbak;
- Pan;
Stappenplan
- Tip: zet alvast het maischwater op het vuur.
- Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
- Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
- Schoot het mout.
- Stel de molen indien nodig bij.
- Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!