Bijdragen van Kees
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Resultaten voor Kees overleg blokkeerlogboek uploads logboeken
Een gebruiker met 550 bewerkingen. Account aangemaakt op 12 nov 2014.
30 sep 2015
- 14:4130 sep 2015 14:41 wijz gesch +982 N Pagina:Brouwkunde.djvu/88 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'even als ware het op het aldernauwkeurigſt door een lekſteen geloopen. En zeid ''Sennertus Lib 4. Inſtit. Cap. 4. part. 1. Optima illa eſt aqua quae & viſu, gu...' laatste wijziging
- 14:3230 sep 2015 14:32 wijz gesch +932 N Pagina:Brouwkunde.djvu/87 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'leven, zich daar in ontlaſten, dat doode krengen en andere onnuttigheden, die op de oevers der rivieren liggende, door ſtorm en vloed in dezelven worden opgenom...' laatste wijziging
- 14:1330 sep 2015 14:13 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/85 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:1330 sep 2015 14:13 wijz gesch −4 Pagina:Brouwkunde.djvu/86 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:1230 sep 2015 14:12 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/82 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:1130 sep 2015 14:11 wijz gesch +16 Pagina:Brouwkunde.djvu/82 Geen bewerkingssamenvatting
- 14:1030 sep 2015 14:10 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/83 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:1030 sep 2015 14:10 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/73 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:0930 sep 2015 14:09 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/74 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:0830 sep 2015 14:08 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/68 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:0830 sep 2015 14:08 wijz gesch −5 Pagina:Brouwkunde.djvu/69 Geen bewerkingssamenvatting
- 14:0630 sep 2015 14:06 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/28 Geen bewerkingssamenvatting
- 14:0330 sep 2015 14:03 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/19 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:0230 sep 2015 14:02 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/20 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:0230 sep 2015 14:02 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/21 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:0130 sep 2015 14:01 wijz gesch +6 Pagina:Brouwkunde.djvu/22 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 14:0130 sep 2015 14:01 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/21 Geen bewerkingssamenvatting
- 14:0130 sep 2015 14:01 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/20 Geen bewerkingssamenvatting
- 14:0030 sep 2015 14:00 wijz gesch −9 Pagina:Brouwkunde.djvu/19 Geen bewerkingssamenvatting
- 14:0030 sep 2015 14:00 wijz gesch +15 Pagina:Brouwkunde.djvu/18 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 13:5030 sep 2015 13:50 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/79 Geen bewerkingssamenvatting
- 13:4930 sep 2015 13:49 wijz gesch +14 Pagina:Brouwkunde.djvu/79 Geen bewerkingssamenvatting
- 13:4930 sep 2015 13:49 wijz gesch +27 Pagina:Brouwkunde.djvu/78 Geen bewerkingssamenvatting
- 13:4130 sep 2015 13:41 wijz gesch +945 N Pagina:Brouwkunde.djvu/86 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> Het ''Revierwater'' komt het naaſte aan het ''Fonteinwater'': Tuſſchen deze wateren is voornamentlyk dit onderſcheit. 1. Dat het Fonteinwater veel a1 door...'
- 13:3730 sep 2015 13:37 wijz gesch +844 N Pagina:Brouwkunde.djvu/85 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'uitleveren, terwyl andere Fonteinen, water, dat het lichaam zeer ſchadelyk is, behouden: Noch vindmen ''Fonteinwater'' dat een ſteenmakende kracht heeft. Het '...'
- 13:3230 sep 2015 13:32 wijz gesch +889 N Pagina:Brouwkunde.djvu/84 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'verſchilt zeer van den anderen. Het ''Regenwater'' dat in het begin van de Lente en in het laatſt van den Herfſt valt is het bequaamſt tot de ''fermentatie'',...' laatste wijziging
- 13:2930 sep 2015 13:29 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/83 Geen bewerkingssamenvatting
- 13:2830 sep 2015 13:28 wijz gesch +905 N Pagina:Brouwkunde.djvu/83 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> ''Dodoneus'' verhaalt dat van ''Hop'', Gras en Selderywortelen en Razynen van hunne karrels gezuivert, met water een afziedzel wordt gemaakt dat het uitvalle...'
- 13:2130 sep 2015 13:21 wijz gesch +886 N Pagina:Brouwkunde.djvu/82 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'van Gigtpyn; wanneer men neemt ſterk gehopt vers Bier, het welk warm gemaakt zynde, maakt men daarin een laplaken, twee of drie dubbelt gevouwen, vochtig; deze...'
29 aug 2015
- 15:5329 aug 2015 15:53 wijz gesch +884 N Pagina:Brouwkunde.djvu/81 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de eerſte uitbotzelen van de Vlier ’er by doen, het geen niet zonder gevaar geſchiedt, alzoo daardoor dikwyls gevaarlyke buikontlaſtingen van zuiver bloedt...' laatste wijziging
- 15:4929 aug 2015 15:49 wijz gesch +904 N Pagina:Brouwkunde.djvu/80 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'oneindig getal ſteelen en bladeren bezet zyn, waardoor ze zeer veel van heur deugt verliezen, behalven dat deze ſteelen en bladeren het Bier onnut zyn, en weini...' laatste wijziging
- 15:4429 aug 2015 15:44 wijz gesch +927 N Pagina:Brouwkunde.djvu/79 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dik aangebrand riekend vocht. 6. Het geen in de ''Retort'' is overgebleven tot aſch gebrandt, en met warm water tot een looch gemaakt zynde, zal, als men het u...'
- 15:4029 aug 2015 15:40 wijz gesch +879 N Pagina:Brouwkunde.djvu/78 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'By voorbeelt, men Diſtilleere door het ''Balneum Mariae'' drie ponden verſche Hopbellen, van alle ſteelen gereinigt, zoo zal men overhalen tien loot helder na...'
- 15:3629 aug 2015 15:36 wijz gesch −6 Pagina:Brouwkunde.djvu/77 Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
- 15:3629 aug 2015 15:36 wijz gesch +851 N Pagina:Brouwkunde.djvu/77 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'deren zyn ruigachtig, hoekig en getant, even als de witte '''Bryonie''' bladeren; de ſteeltjes zyn bruinachtig van verwe; aan de toppen dezer ſteeltjes hangen d...'
- 15:1629 aug 2015 15:16 wijz gesch 0 N Bestand:Flesje 2012-02-28 tripel h.png Geen bewerkingssamenvatting laatste wijziging
26 jul 2015
- 10:5826 jul 2015 10:58 wijz gesch +54 MediaWiki:Sidebar Geen bewerkingssamenvatting
21 feb 2015
- 20:3021 feb 2015 20:30 wijz gesch 0 MediaWiki:Sidebar Geen bewerkingssamenvatting
- 20:3021 feb 2015 20:30 wijz gesch +46 MediaWiki:Sidebar Geen bewerkingssamenvatting
- 15:0921 feb 2015 15:09 wijz gesch +941 N Pagina:Brouwkunde.djvu/76 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'omdat de ''Hop'', in deze kwaal, een heilzaam middel wordt geoordeelt. Voorts word de ''Hop'', ''Lupulus Salictarius'', ''Lupulus primus ſive Sativus'', ''Lupul...' laatste wijziging
- 15:0121 feb 2015 15:01 wijz gesch +874 N Pagina:Brouwkunde.djvu/75 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'zelfs afziedzel nuttig. Nochtans is een ''Infuſie'' van Mout, vooral in Gorgeldranken ruim zoo voordeelig. Voorts maakt men van ''Decoctum Hordei'' en Suiker, he...' laatste wijziging
- 14:5621 feb 2015 14:56 wijz gesch +880 N Pagina:Brouwkunde.djvu/74 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> Wat de ''Maza'' aanbetreft, het is een ſoort van Gerſtenbrood, met water, Melk, Olie, Wyn, Suiker, Honig Amandelen, of andere dingen opgemaakt. ''Galenus''...'
- 14:5121 feb 2015 14:51 wijz gesch +897 N Pagina:Brouwkunde.djvu/73 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'gebakken. Plinius verhaalt, dat de ſlaven, die tot: vermaak van ’t Roomſche Volk in het ſtrydtperk vochten, om datze meeſt a1 Gerſtenbrood aten, ''Hordear...'
- 14:3821 feb 2015 14:38 wijz gesch +5 Raad Geen bewerkingssamenvatting
17 dec 2014
- 23:0317 dec 2014 23:03 wijz gesch +843 N Pagina:Brouwkunde.djvu/72 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een oneigentlyke, een gemeene, en een byzondere. Oneigentlyk word ''Ptiſana'' in de Artzenywinkels ''Decoctum Hordei'', afziedzel van Gerſt genaamt. Dit afziedz...' laatste wijziging
- 22:5717 dec 2014 22:57 wijz gesch −2 k Pagina:Brouwkunde.djvu/71 Geen bewerkingssamenvatting
- 22:5717 dec 2014 22:57 wijz gesch +856 N Pagina:Brouwkunde.djvu/71 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '# Een rood zoud ſtinkend vocht, met een weinig oli vermengt. # Een zwarte ſtof in de ''Retort'' overgebleven; deze tot aſch gebrant, geeft door middel van heet...'
- 22:5217 dec 2014 22:52 wijz gesch +755 N Pagina:Brouwkunde.djvu/70 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '# Een min heldere vocht, met eenige zoutachtige ſmaak voorzien. # Een zuur zoutachtig vocht. # Een roodachtig vocht, aangebrand van reuk, ſcherp van ſmaak, waa...'
- 22:4717 dec 2014 22:47 wijz gesch +852 N Pagina:Brouwkunde.djvu/69 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met ' <p> De Wintergerſt brengt veel al korter en dikker airen, dan de Zomergerſt voort, hoewel zulks mede al naar het Land, daarze groeit, verandert; voorts is derz...'
- 22:4117 dec 2014 22:41 wijz gesch +878 N Pagina:Brouwkunde.djvu/68 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'nu in drie, vier, zes, of ook wel in acht ryën , (op een getande as gehecht) geſchaart, met lange ſtekende baarden uit de toppen van de dop der toekomende Ger...'