Bijdragen van Kees
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Resultaten voor Kees overleg blokkeerlogboek uploads logboeken
Een gebruiker met 550 bewerkingen. Account aangemaakt op 12 nov 2014.
2 dec 2014
- 22:242 dec 2014 22:24 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/26 →Proefgelezen laatste wijziging
- 22:222 dec 2014 22:22 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/25 →Proefgelezen laatste wijziging
- 22:192 dec 2014 22:19 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/24 →Proefgelezen laatste wijziging
- 22:162 dec 2014 22:16 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/23 →Proefgelezen laatste wijziging
- 22:122 dec 2014 22:12 wijz gesch +2 Pagina:Brouwkunde.djvu/22 →Proefgelezen
- 22:092 dec 2014 22:09 wijz gesch +8 Pagina:Brouwkunde.djvu/21 →Proefgelezen
- 22:062 dec 2014 22:06 wijz gesch +12 Pagina:Brouwkunde.djvu/20 →Proefgelezen
- 22:002 dec 2014 22:00 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/19 →Proefgelezen
- 21:562 dec 2014 21:56 wijz gesch +765 N Pagina:Brouwkunde.djvu/49 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'met wat Suiker vermengt, in het geil doen. <center> <span style="font-size:x-large">V. HOOFDDEEL.</span> <span style="font-size:large"> Welk een tydt des jaars...'
- 21:512 dec 2014 21:51 wijz gesch +837 N Pagina:Brouwkunde.djvu/48 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'als daar zyn de ''Scarley'', ''Baſilicum'', ''Meliſſa'' en ''Mentha'', beter na dat het Bier heeft gekookt, by hetzelve worde gedaan; opdat ze te minder van hun...' laatste wijziging
- 21:462 dec 2014 21:46 wijz gesch +938 N Pagina:Brouwkunde.djvu/47 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'glinſterende, en, in den mond genomen, aangenaam en zoet van ſmaak zyn, dit niet zynde is het aangebrant en van een ſlegt gebruik. Het ''Zoethout'', ''Dulcis Ra...' laatste wijziging
- 21:402 dec 2014 21:40 wijz gesch +896 N Pagina:Brouwkunde.djvu/46 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'heeft het een zeer zware reuk, maar wel gedroogt, een zoete aangename reuk en ſmaak. Dingen die matig warm zyn, en van ſommigen eenigzints verkoelende worden gea...' laatste wijziging
- 21:322 dec 2014 21:32 wijz gesch +766 N Pagina:Brouwkunde.djvu/45 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'ſterk, en aangenaam van reuk en ſmaak. De ''Scarley''. Zie bier van breeder in het negende Hoofddeel. De ''Orangieappelſchellen'', deze zyn overgenoeg bekent;...' laatste wijziging
- 21:272 dec 2014 21:27 wijz gesch +878 N Pagina:Brouwkunde.djvu/44 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> De ''Cardamomum minus'', deze vrugt, waarin het zaad is beſloten, word uit ''Java'', ''Sumatra'', ''Canabor'', en ''Ceilon'' tot ons gebragt, zy is welriekend...'
- 21:222 dec 2014 21:22 wijz gesch +885 N Pagina:Brouwkunde.djvu/43 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<p> Onder de heete tel ik de ''Galanga minor'', zynde een wortel welke uit China tot ons gebragt wordt; by de Chineezen wordt ze ''Lavandoa'' genaamt; zy is eenigzi...'
- 21:172 dec 2014 21:17 wijz gesch +896 N Pagina:Brouwkunde.djvu/42 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'en daar door die een byzonderen ſmaak geeft, behalven dat eenige Spyzen, door de bereiding, eenen geheel anderen aart en natuur krygen, dan zy te vooren hadden; ev...'
- 21:142 dec 2014 21:14 wijz gesch +802 N Pagina:Brouwkunde.djvu/41 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'te keuren is, alzoo het zuur, dat in deze vrugten is, het koper aandoet, waar door iets van het koper in het bier overgaat, dat men ligtelyk in den ſmaak gewaar wo...'
- 21:082 dec 2014 21:08 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/40 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Nog zou ik verſcheide ſoorten van bieren hier by kunnen voegen, als ''Joopen'', ''Mom'', ''Hond'', ''Garlebiſch'', ''Knieſenak'', en veel andere; maar waar zou...'
- 21:032 dec 2014 21:03 wijz gesch +853 N Pagina:Brouwkunde.djvu/39 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''Bruinzoet bier'' wordt gemeenelyk met Gelderſche hop matig gezouten, maar zeer lang gekookt, de meeſten brouwen by dit bier boekweit of haver; ook zyn’er die...'
- 20:572 dec 2014 20:57 wijz gesch +13 Pagina:Brouwkunde.djvu/38 Geen bewerkingssamenvatting
- 20:452 dec 2014 20:45 wijz gesch +1.139 N Pagina:Brouwkunde.djvu/38 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'geſchiede, zoo zou nogtans het lang koken het gebrek van graan en water eenigzints kunnen bedekken. ''Luikſch bier'' wordt met Luikſche hop gezouten en matig g...'
- 20:262 dec 2014 20:26 wijz gesch +929 N Pagina:Brouwkunde.djvu/37 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'kleur, en veel minder hot gebruik van zoodanige ''Mol'' voldoen. De kleur en den aangenamen verfriſſchenden ſmaak, welken de ''Mol'' heeft, moet niet door een ''...'
- 20:202 dec 2014 20:20 wijz gesch +925 N Pagina:Brouwkunde.djvu/36 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'gegeven, als daar zyn ''Mol'', ''Luikſch'' ''Bruinbzitter'', ''Bruinzoet'', ''Bredaas'', ''Azynbier'', en meer andere bieren. ''Mol'', is een ſoort van bier, met...'
- 20:152 dec 2014 20:15 wijz gesch +850 N Pagina:Brouwkunde.djvu/35 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dikſt, en loopen aan de twee einden ſcheuins af. De vaten, op de ſtellingen gelegt zynde, zet men daar vlooten onder, waarin de geſt word gevangen: de geſt afg...'
29 nov 2014
- 22:1629 nov 2014 22:16 wijz gesch +9 Pagina:Brouwkunde.djvu/18 →Proefgelezen
- 22:1229 nov 2014 22:12 wijz gesch +14 Pagina:Brouwkunde.djvu/17 →Proefgelezen laatste wijziging
- 22:0829 nov 2014 22:08 wijz gesch −1 Pagina:Brouwkunde.djvu/16 →Proefgelezen laatste wijziging
- 22:0629 nov 2014 22:06 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/15 →Proefgelezen
- 22:0529 nov 2014 22:05 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/14 →Proefgelezen
- 22:0429 nov 2014 22:04 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/13 →Proefgelezen
- 22:0229 nov 2014 22:02 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/12 →Proefgelezen
- 22:0029 nov 2014 22:00 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/11 →Proefgelezen laatste wijziging
- 21:5829 nov 2014 21:58 wijz gesch −2 Pagina:Brouwkunde.djvu/10 Geen bewerkingssamenvatting
- 21:5729 nov 2014 21:57 wijz gesch +5 Pagina:Brouwkunde.djvu/10 →Proefgelezen
- 21:5329 nov 2014 21:53 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/9 →Proefgelezen
- 21:5229 nov 2014 21:52 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/8 →Proefgelezen laatste wijziging
- 21:5029 nov 2014 21:50 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/7 →Proefgelezen laatste wijziging
- 21:4729 nov 2014 21:47 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/6 →Proefgelezen
- 21:4629 nov 2014 21:46 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/5 →Proefgelezen
- 21:4529 nov 2014 21:45 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/4 →Proefgelezen
- 21:4429 nov 2014 21:44 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/2 →Proefgelezen
- 20:3129 nov 2014 20:31 wijz gesch +923 N Pagina:Brouwkunde.djvu/34 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''gulden bier'' in de kuip heeft, en men wil daar van maken ''zes'', ''vier'' en ''drie gulden bier'', moet men het met den dun aanbrouwen. By voorbeeld, men heeft...'
- 20:2429 nov 2014 20:24 wijz gesch +1.112 N Pagina:Brouwkunde.djvu/33 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'in de ''Geilkuip gebragt, als dan mengt men zoo veel verſche ''geſt'' daar onder, als men nodig oordeelt; dit gedaan zynde laat men her zoo lang ſtaan tot dat he...'
- 20:1429 nov 2014 20:14 wijz gesch +905 N Pagina:Brouwkunde.djvu/32 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Eer nu den Hoppert wordt geloſt laat men gemeenelyk, voor de derdemaal, kokent water in de werkkuip loopen, en men beärbeit het meel als in de vorige reizen; dan...'
- 20:1029 nov 2014 20:10 wijz gesch +897 N Pagina:Brouwkunde.djvu/31 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'zal blyken. Wanneer dit bier, dat men ''Hoppert'' noemt, gekookt is, pompt men het op den ''losbak''. Men moet weten dat in den onderbak van de werkkuip, en in de k...'
- 20:0529 nov 2014 20:05 wijz gesch +927 N Pagina:Brouwkunde.djvu/30 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'het meel, beſlagen zynde, wagt men tot het water koke, wanneer men zoo veel by het beſlag laat loopen, als men noodig oordeelt, terwyl intuſſen eenige, met roer...'
- 20:0129 nov 2014 20:01 wijz gesch +1 k Pagina:Brouwkunde.djvu/29 Geen bewerkingssamenvatting
- 20:0129 nov 2014 20:01 wijz gesch +798 N Pagina:Brouwkunde.djvu/29 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '<center> <span style="font-size:large"> <span style="font-size:x-large">II. HOOFDDEEL.</span><br> VAN HET<br> <span style="font-size:xx-large">BROUWEN</span><br> IN...'
- 20:0029 nov 2014 20:00 wijz gesch +1 k Pagina:Brouwkunde.djvu/16 Geen bewerkingssamenvatting
- 18:4429 nov 2014 18:44 wijz gesch +689 N Pagina:Brouwkunde.djvu/28 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'daar het zeker een ''Scheikunſtig werk'' is, waarin niet weinig te onderzoeken en waar te nemen is. Dat het brouwen een ſcheikunſtig werk is, blykt hier uit, dat...'