Literatuur: verschil tussen versies
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
(Nieuwe pagina aangemaakt met '==Het Gilde== * Het Internationale Bier Brouw Boek: een Handboek met recepten uit 25 landen, Henk van Slageren, 1989. * Biertypengids: Referentiegids voor bierliefh...') |
|||
Regel 1: | Regel 1: | ||
Deze literatuurlijst bevat noteringen van literatuur die de moeite waard is om te lezen. Indien een kopie in het bezit is van (leden van) het Gilde, staat dit erbij vermeld. | |||
== | ==Algemeen== | ||
* | * Het Internationale Bier Brouw Boek: een Handboek met recepten uit 25 landen, Henk van Slageren, 1989. (Gilde) | ||
* Biertypengids: Referentiegids voor bierliefhebbers, keurmeesters en brouwers. Derek Walsh, 2e druk, 2002. (Gilde) | |||
* Bier brouwen voor starters, Luc Pauwels, 2012 (Roy) | |||
== | ==Bierbrouwgeschiedenis== | ||
* Brouwkunde, Wouter van Lis, 1745. | * Brouwkunde, Wouter van Lis, 1745. (Kees) | ||
* De Bierbrouwer, Jacobus van Buijs, 1799. | * De Bierbrouwer, Jacobus van Buijs, 1799. (Kees) | ||
* Verklarend Nederlandsch Woordenboek van het Brouwersvak, Achiel Quicke, 1926. | * Verklarend Nederlandsch Woordenboek van het Brouwersvak, Achiel Quicke, 1926. (Kees) | ||
* Delft: Stad met een vergeten bierhistorie, Aad van der Hoeven, 2007. | * Delft: Stad met een vergeten bierhistorie, Aad van der Hoeven, 2007. (Kees) | ||
== | ==Gist== | ||
* | * Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation, Chris White. (Emiel) | ||
==Gruit== | |||
* [https://verlorenbieren.nl/gruit-er-is-niets-geheimzinnigs-aan/ Verloren bieren, er is niks geheimzinnigs aan. verlorenbieren.nl] | |||
* [https://www.researchgate.net/publication/346930430_FROM_HERBAL_TO_HOPPED_BEER_THE_DISPLACEMENT_OF_REGIONAL_HERBAL_BEER_TRADITIONS_BY_COMMERCIAL_EXPORT_BREWING_IN_MEDIEVAL_EUROPE From herbal to hopped beer: The displacement of regional herbal beer traditions by commercial export brewing in medieval Eruope, Susan Verberg.] |
Huidige versie van 9 aug 2024 om 19:20
Deze literatuurlijst bevat noteringen van literatuur die de moeite waard is om te lezen. Indien een kopie in het bezit is van (leden van) het Gilde, staat dit erbij vermeld.
Algemeen
- Het Internationale Bier Brouw Boek: een Handboek met recepten uit 25 landen, Henk van Slageren, 1989. (Gilde)
- Biertypengids: Referentiegids voor bierliefhebbers, keurmeesters en brouwers. Derek Walsh, 2e druk, 2002. (Gilde)
- Bier brouwen voor starters, Luc Pauwels, 2012 (Roy)
Bierbrouwgeschiedenis
- Brouwkunde, Wouter van Lis, 1745. (Kees)
- De Bierbrouwer, Jacobus van Buijs, 1799. (Kees)
- Verklarend Nederlandsch Woordenboek van het Brouwersvak, Achiel Quicke, 1926. (Kees)
- Delft: Stad met een vergeten bierhistorie, Aad van der Hoeven, 2007. (Kees)
Gist
- Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation, Chris White. (Emiel)