Brewer's Window: verschil tussen versies

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Roy (overleg | bijdragen)
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Met het Brewer's Window wordt bereik tussen 64°C en 70°C bedoeld. De brouwer kiest een temperatuur in dit bereik en houdt de brouwketel gedurende het volledige maischproces op deze temperatuur, in plaats van het doorlopen van meerdere temperatuurstappen. == Achtergrond == Zoals beschreven in de Beslagmeesterproef Je kan het Brewer's Window toepassen tijdens het maischen, wat betekent dat je slechts 1 temperatuurstap aanhoudt op een temperatuu…'
(geen verschil)

Versie van 17 feb 2025 22:54

Met het Brewer's Window wordt bereik tussen 64°C en 70°C bedoeld. De brouwer kiest een temperatuur in dit bereik en houdt de brouwketel gedurende het volledige maischproces op deze temperatuur, in plaats van het doorlopen van meerdere temperatuurstappen.

Achtergrond

Zoals beschreven in de Beslagmeesterproef


Je kan het Brewer's Window toepassen tijdens het maischen, wat betekent dat je slechts 1 temperatuurstap aanhoudt op een temperatuur tussen de 64°C en 70°C. Je zorgt vervolgens dat de brouwketel/pan hier gedurende volledige duur van het maischproces op blijft zitten, en gaat daarna over tot het filteren. Je kan zelfs er voor kiezen om