Schrootmolen

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Versie door Brendan (overleg | bijdragen) op 15 aug 2024 om 10:29
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Brouwmaterialen
  1. Schrootmolen
    1. Schijfmolen
  2. Chemi Oxi
  3. Spatels
  4. Brouw ketel
  5. Koelspiraal
  6. Vergistings vat
  7. S.G.-meter
  8. Flessen Borstel
  9. Kroonkurkapparaat
  10. Afvulpijpje

Hieronder is alles oud...

  1. Filter
    1. Hevelfilter
    2. Filterkuip
  2. Koeler
    1. Dompelkoeler
  3. Brouwemmer
  4. Gistingsfles

Schijfmolen

Vroeger gebruikte men nog wel vaak een schijfmolen, op dit moment gebruiken we eigenlijk alleen nog maar onze Walsmolen.

Schroten van het mout met een boormachine.

Walsmolen

Momenteel gebruiken we voornamelijk Walsmolens, deze hebben twee rollers, die het mout breken. Deze rollers kunnen in afstand worden afgesteld met TWEE schroefjes, zorg dus ook voor het schroten altijd dat je je schrootmolen goed hebt afgesteld dat hij het graan breekt, maar niet te fijn maalt. (zie afstellen schrootmolen)

Met onze wals molen moet je de molen boven een opslag container gebruiken, het is gebleken dat bepaalde ovenbakken in de soos daar handig voor zijn of dat je de schrootmolen tussen twee stoelen in kan zetten.

Een simpele schroot setup met een walsmolen