Hop
Brouwingrediënten |
---|
Hop
Hop word vaak voor twee verschillende doeleinden gebruikt. Hop kan worden toegevoegd voor zijn bitterheid, of hop kan worden toegevoegd voor zijn aroma's.
Verschillende hop soorten brengen verschillende aroma's met zich mee, en verschillende soorten bitterheid. Sommige hoppen worden zowel voor hun bitters als hun aromas gebruikt, waar andere hop soorten voornamelijk voor een van de twee gebruikt worden. Een goeie plek om informatie over je hop op te zoeken is beer maverick.
Vergeet natuurlijk niet dat je hop altijd in een hopsok doet, voordat je het in je ketel of je vergistings vat gooit.
Bitter hop
Bitter hop word vaak vroeg tijdens de kookstap toegevoegd en kookt over het algemeen tussen de 30-60 minuten mee.
Hoe werken ze
Bitterhop krijgt zijn bitterheid van het alphazuur, door deze mee te koken krijg je de bitterheid van de hop die je gewent bent. Verschillende hop soorten hebben verschillende alfazuren, daardoor is de bitter van het ene hop niet altijd hetzelfde als de bitter van het andere hop. Vaak word er bij een hop soort ook het alphazuur percentage benoemt, des te hoger dit is, des te bitterder de hop vaak is.
Hoe gebruik je ze
Je bitter hop gooi je vaak aan het begin van je kookstap in de ketel, en laat je vaak voor de hele kookstap mee koken. Als je nou een biertje brouwt met verschillende soorten bitter hop, dan zou het misschien leuk kunnen zijn om bepaalde hop er pas halverwegen in te gooien, als je wilt dat izjn bitters minder uitgesproken zijn. Nadat het heeft meegekookt haal je de hopsok weer voorzichtig met een BBG tool uit je ketel, en vaak probeer je ze dan nog eventjes wat uit te laten lekken.
Veel gebruikte bitter hop
idk, someone help me please, ik ben geen IPA guy
Aroma hop
234