High Gravity Brewing

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Versie door Roy (overleg | bijdragen) op 6 jan 2025 om 23:08 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Onder High Gravity Brewing (HGB) wordt een brouwproces verstaan waarbij opzettelijk een hogere "gravity" (dichtheid) van het beslag wordt aangehouden, dan dat in het originele recept wordt voorgeschreven. Vervolgens wordt er ''ergens'' in het proces verdund, zodat het uiteindelijke brouwsel het beoogde SG krijgt<ref>Oxford Companion to beer, Garret Oliver (2011). p 434</ref><ref name="foodMagazine">"High gravity brewing and distilling", Graham Stewart, New Foo...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Onder High Gravity Brewing (HGB) wordt een brouwproces verstaan waarbij opzettelijk een hogere "gravity" (dichtheid) van het beslag wordt aangehouden, dan dat in het originele recept wordt voorgeschreven. Vervolgens wordt er ergens in het proces verdund, zodat het uiteindelijke brouwsel het beoogde SG krijgt[1][2]

TODO: meer uitleg over HGB

TODO: meer feitjes toevoegen op basis van literatuuronderzoek

Referenties

  1. Oxford Companion to beer, Garret Oliver (2011). p 434
  2. "High gravity brewing and distilling", Graham Stewart, New Food Magazine (2011). https://www.newfoodmagazine.com/article/5440/high-gravity-brewing-and-distilling/