Hop
Brouwingrediënten |
---|
Hop
Hop word vaak voor twee verschillende doeleinden gebruikt. Hop kan worden toegevoegd voor zijn bitterheid, of hop kan worden toegevoegd voor zijn aroma's.
Verschillende hop soorten brengen verschillende aroma's met zich mee, en verschillende soorten bitterheid. Sommige hoppen worden zowel voor hun bitters als hun aromas gebruikt, waar andere hop soorten voornamelijk voor een van de twee gebruikt worden. Een goeie plek om informatie over je hop op te zoeken is beer maverick.
Bitter hop
Bitter hop word vaak vroeg tijdens de kookstap toegevoegd en kookt over het algemeen tussen de 30-60 minuten mee.
Hoe werken ze
Bitterhop krijgt zijn bitterheid van het alphazuur, door deze mee te koken krijg je de bitterheid van de hop die je gewent bent. Verschillende hop soorten hebben verschillende alfazuren, daardoor is de bitter van het ene hop niet altijd hetzelfde als de bitter van het andere hop. Vaak word er bij een hop soort ook het alphazuur percentage benoemt, des te hoger dit is, des te bitterder de hop vaak is.
Hoe gebruik je ze
Veel gebruikte bitter hop
Aroma hop
234