Hop

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Versie door Brendan (overleg | bijdragen) op 15 mrt 2024 om 10:16
Brouwingrediënten
  1. Water
  2. Mout
  3. Hop
  4. Gist
  5. Kruiden e.d.
  6. Suiker


Hop

Hop word vaak voor twee verschillende doeleinden gebruikt. Hop kan worden toegevoegd voor zijn bitterheid, of hop kan worden toegevoegd voor zijn aroma's.

Verschillende hop soorten brengen verschillende aroma's met zich mee, en verschillende soorten bitterheid. Sommige hoppen worden zowel voor hun bitters als hun aromas gebruikt, waar andere hop soorten voornamelijk voor een van de twee gebruikt worden. Een goeie plek om informatie over je hop op te zoeken is beer maverick.

Bitter hop

Bitter hop word vaak vroeg tijdens de kookstap toegevoegd en kookt over het algemeen tussen de 30-60 minuten mee.

Hoe werken ze

Bitterhop krijgt zijn bitterheid van het alphazuur

Hoe gebruik je ze

Veel gebruikte bitter hop

Aroma hop

234


Hoe werken ze

Hoe gebruik je ze

Veel gebruikte bitter hop