De Bierbrouwer: verschil tussen versies

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{| style="width: 100%; background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;" |- | style="width: 33%; text-align: left;" | | style="width: 33%; text-align: center;"...')
 
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
| style="width: 33%; text-align: left;" |
| style="width: 33%; text-align: left;" |
| style="width: 33%; text-align: center;" | '''[[De Bierbrouwer]]''' (1799) ''door [[Jakobus Buijs]]''
| style="width: 33%; text-align: center;" | '''[[De Bierbrouwer]]''' (1799) ''door [[Jakobus Buijs]]''
| style="width: 33%; text-align: right;" | [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Inleiding|Inleiding.]] →
| style="width: 33%; text-align: right;" | [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer|De Bierbrouwer.]] →
|-
|-
|}
|}
Regel 12: Regel 12:




<hr />
<center>
 
{| style="background-color: #d0b8a7; border: 1px solid #896952;"
 
|-
<pages index="De Bierbrouwer.djvu" from=3 to=3 />
! Inhoud
 
|-
 
|
<hr />
*[[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer|De Bierbrouwer.]]
 
** [[De_Bierbrouwer/De_Bierbrouwer/Toewijing|Toewijing.]]
 
** [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Inleiding|Inleiding.]]
<pages index="De Bierbrouwer.djvu" from=92 to=94 />
** [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Afdeling 1|Eerste Afdeeling.]]
*** Over de Brouwerij, dezelver Stand, Schikking en Zuivering.
*** Over de voordeligſte Ketels.
*** Over de beste Ovens.
*** Over de Kuipen en Koelbakken.
** [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Afdeling 2|Tweede Afdeeling.]]
*** Over het Brouwkoorn.
*** Over het maalen van het Brouwkoorn.
*** Van de Hop.
*** Van de Alſem.
*** Van Scharlei.
*** Over het Water, tot het Brouwen van Bier bruikbaar.
*** Over de Brandſtof.
** [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Afdeling 3|Derde Afdeeling.]]
*** Over de beste wijze van Brouwen.
** [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Afdeling 4|Vierde Afdeeling.]]
*** Over het Lijmen van het Meel in het Brouwen.
*** Van Wormen in het Bier en de Gist.
*** Verzomert Bier.
*** Zuur Bier.
*** Vaats Bier.
*** Lang Bier.
*[[De Bierbrouwer/De Mouterij|De Mouterij.]]
** [[De Bierbrouwer/De Mouterij/Afdeling 1|Eerste Afdeeling.]]
*** Van de Garst
*** Van de Tarw.
*** Van de Spelt.
*** Van Haver en Boekweit.
*** Ongezweet Graan.
** [[De Bierbrouwer/De Mouterij/Afdeling 2|Tweede Afdeeling.]]
*** Beſchrijving van eene beste Eeſt.
*** Van de beste Eeſtkleeden.
*[[De Bierbrouwer/Besluit|Beſluit.]]
*[[De Bierbrouwer/Verklaaring der Plaaten|Verklaaring der Plaaten.]]
*[[De Bierbrouwer/Inhoud|Inhoud.]]
*[[De Bierbrouwer/Drukfouten|''Drukfouten'']]
|
|}
</center>




Regel 29: Regel 67:
| style="width: 33%; text-align: left;" |
| style="width: 33%; text-align: left;" |
| style="width: 33%; text-align: center;" | [[#top|&uarr;]]
| style="width: 33%; text-align: center;" | [[#top|&uarr;]]
| style="width: 33%; text-align: right;" | [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer/Inleiding|Inleiding.]] &rarr;
| style="width: 33%; text-align: right;" | [[De Bierbrouwer/De Bierbrouwer|De Bierbrouwer.]] &rarr;
|-
|-
|}
|}

Huidige versie van 13 okt 2015 om 05:09

De Bierbrouwer (1799) door Jakobus Buijs De Bierbrouwer.


VOLLEDIGE
BESCHRIJVING

VAN ALLE

KONSTEN, AMBACHTEN, HANDWER-
KEN, FABRIEKEN, TRAFIEKEN,
DERZELVER WERKHUIZEN,
GEREEDSCHAPPEN,
ENZ.

TEN DEELE OVERGENOMEN

UIT DE BEROEMDSTE BUITENLANDSCHE

WERKEN;

En vermeerderd met de Theorie en Praktijk der beste
Inlandſche Konſtenaren en Handwerkslieden.

――――――――――――――――――――――――
ZESTIENDE STUK.
――――――――――――――――

DE
BIERBROUWER EN MOUTER.

――――――――――――――――――――――――
MET PLAATEN.

Te DORDRECHT,
BIJ A. BLUSSÉ EN ZOON.

MDCCXCIX.


Inhoud


De Bierbrouwer.