Oxidatie: versiegeschiedenis

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde

Selectie voor verschillen: selecteer de te vergelijken versies en toets ENTER of de knop onderaan.
Verklaring afkortingen: (huidig) = verschil met huidige versie, (vorige) = verschil met voorgaande versie, k = kleine wijziging.

9 aug 2024

30 jun 2024

  • huidigvorige 10:2930 jun 2024 10:29 Roy overleg bijdragen k 951 bytes +3 Geen bewerkingssamenvatting
  • huidigvorige 10:2830 jun 2024 10:28 Roy overleg bijdragen 948 bytes +948 Nieuwe pagina aangemaakt met '[https://www.twortwat.nl/t-i/1144778415?item_id=1144778415 Oxidatie] is een smaakafwijking in bier die veroorzaakt wordt doordat de geschrote mout een reactie is aangegaan met zuurstof. Dit zorgt voor een smaakafwijking die ook wel omschreven wordt als "karton" of "nat papier"; iets wat je ten alle tijde wil voorkomen dus. Oxidatie kan gebeuren wanneer geschrote mout wordt toegevoegd aan water waar nog zuurstof aanwezig. Kraanwater bevat standaard zuurstof en...'