Definities

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Versie door Brendan (overleg | bijdragen) op 15 aug 2024 om 10:35
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle definities die in onze documentatie gebruikt worden, op alfabetische volgorde.

Alfa-Amylase Het proces tijdens het maischen waarbij overgebleven zetmelen worden omgezet in niet-vergistbare suikers.
Alpha zuur Het bestandsdeel van hop wat voor de bittere smaak in bier zorgt
Beslag Het geheel van de mout en alle opgeloste stoffen na het maischen
Beta-amylase Het proces tijdens het maischen waarbij zetmelen worden omgezet in vergistbare suikers
Borstel Vaste residu na het filteren
Dextrines Zie "Niet-vergistbare suikers"
Draft Zie Borstel
Filterbed Algemene term refererend aan het mout na je maischen
Niet-vergistbare suikers Zetmeelketens van 4 tot 25 glucose eenheden (oplosbaar in water)
Vergistbare suikers
  • Glucose (enkelvoudig suiker)
  • Maltose (bevat 2 glucose eenheden)
  • maltotriose (bevat 3 glucose eenheden)
Verstijfselen Het proces waarbij de zetmeelkorrel water opneemt en openbreekt zodat het zetmeel in het water op kan lossen. Dit gebeurt bij een temperatuur van 60 C omdat dan het vetlaagje om de zetmeelkorrel oplost in het water.
Wort Vloeistof na het filteren