Definities: verschil tussen versies
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Regel 16: | Regel 16: | ||
|Draft || Zie Borstel | |Draft || Zie Borstel | ||
|- | |- | ||
|Filterbed || Algemene term refererend aan het mout na je maischen | |||
|- | |||
|Niet-vergistbare suikers || Zetmeelketens van 4 tot 25 glucose eenheden (oplosbaar in water) | |Niet-vergistbare suikers || Zetmeelketens van 4 tot 25 glucose eenheden (oplosbaar in water) | ||
|- | |- |
Huidige versie van 15 aug 2024 om 10:35
Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle definities die in onze documentatie gebruikt worden, op alfabetische volgorde.
Alfa-Amylase | Het proces tijdens het maischen waarbij overgebleven zetmelen worden omgezet in niet-vergistbare suikers. |
Alpha zuur | Het bestandsdeel van hop wat voor de bittere smaak in bier zorgt |
Beslag | Het geheel van de mout en alle opgeloste stoffen na het maischen |
Beta-amylase | Het proces tijdens het maischen waarbij zetmelen worden omgezet in vergistbare suikers |
Borstel | Vaste residu na het filteren |
Dextrines | Zie "Niet-vergistbare suikers" |
Draft | Zie Borstel |
Filterbed | Algemene term refererend aan het mout na je maischen |
Niet-vergistbare suikers | Zetmeelketens van 4 tot 25 glucose eenheden (oplosbaar in water) |
Vergistbare suikers |
|
Verstijfselen | Het proces waarbij de zetmeelkorrel water opneemt en openbreekt zodat het zetmeel in het water op kan lossen. Dit gebeurt bij een temperatuur van 60 C omdat dan het vetlaagje om de zetmeelkorrel oplost in het water. |
Wort | Vloeistof na het filteren |