Definities: verschil tussen versies

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle definities die in onze documentatie gebruikt worden, op alfabetische volgorde. {| class="wikitable" |Alfa-Amyla...')
 
Regel 3: Regel 3:
{| class="wikitable"
{| class="wikitable"
|Alfa-Amylase || Het proces tijdens het maischen waarbij overgebleven zetmelen worden omgezet in niet-vergistbare suikers.
|Alfa-Amylase || Het proces tijdens het maischen waarbij overgebleven zetmelen worden omgezet in niet-vergistbare suikers.
|-
| Alpha zuur || Het bestandsdeel van hop wat voor de bittere smaak in bier zorgt
|-
|-
|Beslag || Het geheel van de mout en alle opgeloste stoffen na het maischen
|Beslag || Het geheel van de mout en alle opgeloste stoffen na het maischen

Versie van 15 mrt 2024 10:15

Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle definities die in onze documentatie gebruikt worden, op alfabetische volgorde.

Alfa-Amylase Het proces tijdens het maischen waarbij overgebleven zetmelen worden omgezet in niet-vergistbare suikers.
Alpha zuur Het bestandsdeel van hop wat voor de bittere smaak in bier zorgt
Beslag Het geheel van de mout en alle opgeloste stoffen na het maischen
Beta-amylase Het proces tijdens het maischen waarbij zetmelen worden omgezet in vergistbare suikers
Borstel Vaste residu na het filteren
Dextrines Zie "Niet-vergistbare suikers"
Draft Zie Borstel
Niet-vergistbare suikers Zetmeelketens van 4 tot 25 glucose eenheden (oplosbaar in water)
Vergistbare suikers
  • Glucose (enkelvoudig suiker)
  • Maltose (bevat 2 glucose eenheden)
  • maltotriose (bevat 3 glucose eenheden)
Verstijfselen Het proces waarbij de zetmeelkorrel water opneemt en openbreekt zodat het zetmeel in het water op kan lossen. Dit gebeurt bij een temperatuur van 60 C omdat dan het vetlaagje om de zetmeelkorrel oplost in het water.
Wort Vloeistof na het filteren