Brouwrapporten/2024-02-08 Bottom of the Barrel age: verschil tussen versies
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'test') |
|||
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven) | |||
Regel 1: | Regel 1: | ||
Datum: 8 Februari 2024 <br> | |||
Brouwers: Brendan & Thijs <br> | |||
Brouw files: [https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1ou9dMdXkNLFcvepQsWfn2G3VYUIzTJWI drive] | |||
---- | |||
De ''Bottom of the Barrel Aged'' was gebrouwen omdat de ton een hoop rest graan over had wat wel weer eens opgebruikt mocht worden. | |||
Bij het brouwen en het verzinnen van het bier was het het idee om een donker en kruidig biertje te brouwen, deels omdat de granen die er nog waren dit wel toe lieten en deels omdat we dat gewoon een leuke stijl vonden. | |||
Tijdens het brouwen hebben we eigenlijk gewoon al het graan wat op moest geschroot en in de ketel gegooid, een klein beetje hop gebruik en goed wat kruiden gebruikt. | |||
De kruiden die gebruikt werden waren ''Rozemarijn'', roze peper en kardemon gebruikt. Verder is er ook nog goed wat suiker gebruikt om het ebc en het promillage van het biertje wat op te krikken. | |||
Verder was er tijdens het brouwen het een en ander mis gegaan, zo liep ons filterbed volledig niet door, is daardoor de ketel overstroomd en heeft ons vergistingsvat kort gelekt.... | |||
Het was een avontuur, het was gezellig, en het is een lekker biertje geworden :-) | |||
[[File: Bottom of the barrel aged foto.jpeg|560px]] |
Huidige versie van 2 jun 2024 om 14:30
Datum: 8 Februari 2024
Brouwers: Brendan & Thijs
Brouw files: drive
De Bottom of the Barrel Aged was gebrouwen omdat de ton een hoop rest graan over had wat wel weer eens opgebruikt mocht worden. Bij het brouwen en het verzinnen van het bier was het het idee om een donker en kruidig biertje te brouwen, deels omdat de granen die er nog waren dit wel toe lieten en deels omdat we dat gewoon een leuke stijl vonden.
Tijdens het brouwen hebben we eigenlijk gewoon al het graan wat op moest geschroot en in de ketel gegooid, een klein beetje hop gebruik en goed wat kruiden gebruikt.
De kruiden die gebruikt werden waren Rozemarijn, roze peper en kardemon gebruikt. Verder is er ook nog goed wat suiker gebruikt om het ebc en het promillage van het biertje wat op te krikken.
Verder was er tijdens het brouwen het een en ander mis gegaan, zo liep ons filterbed volledig niet door, is daardoor de ketel overstroomd en heeft ons vergistingsvat kort gelekt....
Het was een avontuur, het was gezellig, en het is een lekker biertje geworden :-)