Definities: verschil tussen versies
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle definities die in onze documentatie gebruikt worden, op alfabetische volgorde. {| class="wikitable" |Alfa-Amyla...' |
(geen verschil)
|
Versie van 26 jul 2015 09:50
Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle definities die in onze documentatie gebruikt worden, op alfabetische volgorde.
| Alfa-Amylase | Het proces tijdens het maischen waarbij overgebleven zetmelen worden omgezet in niet-vergistbare suikers. |
| Beslag | Het geheel van de mout en alle opgeloste stoffen na het maischen |
| Beta-amylase | Het proces tijdens het maischen waarbij zetmelen worden omgezet in vergistbare suikers |
| Borstel | Vaste residu na het filteren |
| Dextrines | Zie "Niet-vergistbare suikers" |
| Draft | Zie Borstel |
| Niet-vergistbare suikers | Zetmeelketens van 4 tot 25 glucose eenheden (oplosbaar in water) |
| Vergistbare suikers |
|
| Verstijfselen | Het proces waarbij de zetmeelkorrel water opneemt en openbreekt zodat het zetmeel in het water op kan lossen. Dit gebeurt bij een temperatuur van 60 C omdat dan het vetlaagje om de zetmeelkorrel oplost in het water. |
| Wort | Vloeistof na het filteren |