Bijdragen van Kees
Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
- 1 okt 2015 15:52 wijz gesch +1.092 N Pagina:Brouwkunde.djvu/125 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'voor het Scheurbuik kan het volgende met voordeel gebruikt worden, men neemt ’er toe afziedzel van Mout geſchikt om ’er viergulden Bier van te brouwen, en...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:25 wijz gesch +937 N Pagina:Brouwkunde.djvu/124 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'tot den ſteen der Blaas en der Nieren hebben geloof ik dat beſt doen hun van alle meelachtige ſpys te onthouden, en geen Bier dat drabbag is, zoo dat met als...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:22 wijz gesch +984 N Pagina:Brouwkunde.djvu/123 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'tuſſchenruimtens daar het vet is geplaatſt geweeiſt met wei worden opgevult: Dat nu de geeſtryke vochtdrinkers eenigen Steen of Kalkſtoffen in hun lichaam...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:18 wijz gesch +971 N Pagina:Brouwkunde.djvu/122 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'een zeer dun vliesje dat zich op de oppervlakte van het bloed gedurig vertoonde. Dit vliesje was niet wel zoo dik als dat men op heete melk die van het vuur ſtaa...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:14 wijz gesch +963 N Pagina:Brouwkunde.djvu/121 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de wei van bet bloedt te verdikken en te verſteenen, gelyk men gemeenlyk door dit volgende experiment wil bewyzen: namentlyk omdat, als men by warm afgetapt blo...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 15:10 wijz gesch +901 N Pagina:Brouwkunde.djvu/120 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'word gebruikt, minder menſchen den Steen en het Graveel onderhevig zyn. Die het laatſte ſtellen, zeggen dat de ondervinding, heden en overlang, heeft geleert...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:33 wijz gesch +797 N Pagina:Brouwkunde.djvu/119 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'aanrading van Vroedvrouwen en perſoonen geſchiedt, welke gantſch onkundig, zoo omtrent den aart en natuur van het Bier, als der lichamen zyn, waardoor de gebrui...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:30 wijz gesch +887 N Pagina:Brouwkunde.djvu/118 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de ''Peſt'' in- en uitwendig gebruikt, van groot nut kan zyn: Maar ook in de ''Scheikunde'', want zy onder anderen het Koper in ""AErugo'' Spaansgroen, en het L...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:26 wijz gesch +876 N Pagina:Brouwkunde.djvu/117 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''fermentatie'' met warmte in de halfvolle Kuip geheel ophoud, het welk een teeken is dat de Wyn of het Bier in Azyn verandert is. Hoe beter nu de Wyn en het Bi...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:23 wijz gesch +914 N Pagina:Brouwkunde.djvu/116 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'de andere halfvol, de halfvolle Kuip dekt men en de volle Kuip laat men Open ſtaan, als deze Kuipen vierentwintig uuren, ook wel langer of korter tydt hebben ge...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:20 wijz gesch +870 N Pagina:Brouwkunde.djvu/115 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het Bredaaſch wit Bier, of dat op zyn Bredaaſch wordt gebrouwen, kan, gelyk het zoete bruine Bier, niet duuren: Het is winderig, en wordt om deszelfs zoeten ſ...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:17 wijz gesch 0 Pagina:Brouwkunde.djvu/114 laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:17 wijz gesch +961 N Pagina:Brouwkunde.djvu/114 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''Roderic. a Caſtro Lib. 4. de morb. mulier. Cap 4.'' zeit: ''Cereviſiae Hamburgienſi ſi Butyrum, Saccharum & panem addas ac leviter coquas vix ullum reperies C...'
- 1 okt 2015 14:12 wijz gesch +938 N Pagina:Brouwkunde.djvu/113 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''melancholicum gignunt ſanguinem: Illa veró jecur excalefaciunt, & cerebrum vlaedunt''. Men moet zich in de zwaarmoedige boven-zyde-buiksziekte van krachtige, di...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:06 wijz gesch +915 N Pagina:Brouwkunde.djvu/112 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'ken of ſlappen Azyn veranderen, die zeer weinig van den anderen zullen verſchillen. Dewyl nu het Bier zoo naauw een overeenkomſt met den wyn heeft, zoo moet...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 14:01 wijz gesch +928 N Pagina:Brouwkunde.djvu/111 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'dienen. Men moet weten dat het Bier, dat voor de tweedemaal heeft ''gefermenteert'', zelfs al is het zonder Hop gebrouwen, geheel van aart en natuur is verandert...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:58 wijz gesch +1 Pagina:Brouwkunde.djvu/110 laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:58 wijz gesch +899 N Pagina:Brouwkunde.djvu/110 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '''p. 175.'' daarenboven krygtze een' aangenamen zoeten ſmaak, dieze van te voren niet hadt. Mo], alzoo ze met weinig of geen Hop wordt gebrouwen, is zeer bequaa...'
- 1 okt 2015 13:54 wijz gesch +902 N Pagina:Brouwkunde.djvu/109 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met '4. Wat den aard, natuur en krachten van het Bier, in het derde Hoofddeel begrepen, aangaat. Bier van Gerſten Mout gebrouwen, is onder allerlei ſoorten van Bier...' laatste wijziging
- 1 okt 2015 13:51 wijz gesch +908 N Pagina:Brouwkunde.djvu/108 →Onbewerkt: Nieuwe pagina aangemaakt met 'Bier van Tarw gebrouwen, ſchoon het niet zeer lang heeft gekookt, en wel is bearbeid, blyft langen tydt onklaar, het voedt ſterk en maakt den buik eenigzints w...' laatste wijziging