Literatuur

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Versie door Christiaan (overleg | bijdragen) op 26 jul 2015 om 13:39 (Nieuwe pagina aangemaakt met '==Het Gilde== * Het Internationale Bier Brouw Boek: een Handboek met recepten uit 25 landen, Henk van Slageren, 1989. * Biertypengids: Referentiegids voor bierliefh...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan mogelijk weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de ingebouwde browser printfunctionaliteit.

Het Gilde

  • Het Internationale Bier Brouw Boek: een Handboek met recepten uit 25 landen, Henk van Slageren, 1989.
  • Biertypengids: Referentiegids voor bierliefhebbers, keurmeesters en brouwers. Derek Walsh, 2e druk, 2002.

Emiel

  • Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation, Chris White.

Kees

  • Brouwkunde, Wouter van Lis, 1745.
  • De Bierbrouwer, Jacobus van Buijs, 1799.
  • Verklarend Nederlandsch Woordenboek van het Brouwersvak, Achiel Quicke, 1926.
  • Delft: Stad met een vergeten bierhistorie, Aad van der Hoeven, 2007.

Roy

  • Bier brouwen voor starters, Luc Pauwels, 2012