Schroten: verschil tussen versies

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
k
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Brouwhandleiding/Inhoud}}
{{Brouwhandleiding/Inhoud}}


=Uitvoering=
==Uitvoering==


====Benodigdheden====
====Benodigdheden====
Regel 11: Regel 11:


====Stappenplan====
====Stappenplan====
* Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
# Tip: zet alvast het maischwater op het vuur.
* Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
# Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
* Schoot het mout.
# Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
* Stel de molen indien nodig bij.
# Schoot het mout.
* Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!
# Stel de molen indien nodig bij.
# Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!


[[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]]
[[Bestand:schroten-met-boormachine.jpg|thumb|none|320px|Schroten van het mout met een boormachine.]]

Huidige versie van 26 jul 2015 om 14:15

Brouwhandleiding
  1. Schoonmaken
  2. Schroten
  3. Maischen
  4. Filteren
  5. Koken
  6. Koelen
  7. Vergisten
  8. Bottelen
  9. Proeven
  10. Etiketteren

Uitvoering

Benodigdheden

Stappenplan

  1. Tip: zet alvast het maischwater op het vuur.
  2. Schroot het mout niet in de keuken, maar bijvoorbeeld in de achterzaal.
  3. Zet de schijfmolen in elkaar. Let erop dat aan beide kanten evenveel ruimte is tussen de schijven.
  4. Schoot het mout.
  5. Stel de molen indien nodig bij.
  6. Maak de schijfmolen schoon met een droge afwasborstel. Niet in het water schoonmaken, daar gaat hij van roesten!
Schroten van het mout met een boormachine.