Literatuur

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan mogelijk weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de ingebouwde browser printfunctionaliteit.

Het Gilde

  • Het Internationale Bier Brouw Boek: een Handboek met recepten uit 25 landen, Henk van Slageren, 1989.
  • Biertypengids: Referentiegids voor bierliefhebbers, keurmeesters en brouwers. Derek Walsh, 2e druk, 2002.

Emiel

  • Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation, Chris White.

Kees

  • Brouwkunde, Wouter van Lis, 1745.
  • De Bierbrouwer, Jacobus van Buijs, 1799.
  • Verklarend Nederlandsch Woordenboek van het Brouwersvak, Achiel Quicke, 1926.
  • Delft: Stad met een vergeten bierhistorie, Aad van der Hoeven, 2007.

Roy

  • Bier brouwen voor starters, Luc Pauwels, 2012