Batch 9

Uit Bolksch Bierbrouwersgilde
Versie door Christiaan (overleg | bijdragen) op 26 jul 2015 om 13:05 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Verhaaltje over Rookbier. Doelgrootte batch: 20 L == Ingrediënten == De ingrediënten van het rookbier: * 1,2 kg Pilsmout (3-5 ebc) * 1,2 kg Bio Mout Wyermann M...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Verhaaltje over Rookbier.

Doelgrootte batch: 20 L

Ingrediënten

De ingrediënten van het rookbier:

  • 1,2 kg Pilsmout (3-5 ebc)
  • 1,2 kg Bio Mout Wyermann Munich type-1 (12-17 ebc)
  • 1,2 kg Rookmout (5 ebc)
  • 150 gr Cara-Kristalmout (160 ebc)
  • 50 gr Chocolademout (900 ebc)
  • 60 gr Hallertauer Mittelfruh-hopbloemen (4.3% Alpha)
  • Wyeast 1007 XL German Ale biergist Activator

Brouwproces

Maischschema

Het maischschema is overgenomen van het oorspronkelijke recept:

52° 63° 73° 80°
15 min. 50 min. 10 min. 1 min.

Tijdens het daadwerkelijke maischen zijn de tijden en temperatuur genoteerd waaarop een maischstap begon of eindigde, zodat we weten hoeveel tijd er tussen de stappen zat en of de temperatuur nog veranderde.

Tijd Temperatuur Opmerking
11:34 52°C inmaischen
11:49 51°C
11:59 63°C
12:49 63°C
12:59 73°C
13:09 afmaischen

Hoppen

Algemene opmerkingen

Proefnotities